De sărbători, LeaderSHE și liceul Orizont au făcut mai fericiți 50 de copii

image5
Foto:PC: Leadershe

Membrii asociației „LeaderSHE” și elevi și profesori ai L. T. „Orizont”, Buiucani, și-au unit forțele pentru a face fericiți 50 de copii de la „Centrul de zi pentru copii” din satul Ulmu, raionul Ialoveni.

Pe lângă dulciuri și hăinuțe, echipa a reușit să bucure 15 familii social-vulnerabile cu produse alimentare procurate din donații bănești. Liceul „Orizont” întreprinde în fiecare an acțiuni de caritate similare, prin care reușește să aducă bucurii sub forma produselor alimentare și haine mai multor familii social-vulnerabile.

Pentru ca sărbătorile să fie și mai deosebite, din program nu lipsesc niciodată concursurile în urma cărora copiii se aleg cu jucării, rechizite școlare și dulciuri. „Totul se datorează elevilor care, an de an, vin cu asemenea inițiative”, spune Maria Chirică, director adjunct al L. T. „Orizont”, Buiucani.

LeaderSHE, pe lângă faptul că este una dintre puținele organizații din țară care promovează egalitatea de gen și pregătește tinerele pentru a fi capabile să ocupe poziții de top în diverse domenii, este și o asociație mereu dornică să facă schimbări mici cu impact mare. Astfel, devenită tradiție anuală, această acțiune nobilă este cea mai bună modalitate de a încheia frumos un an plin de succese.

Centrul de zi pentru copii, la care se învață gratuit limba engleză, limba franceză și informatica precum și cantina și azilul care alină 33 de bătrâni din sat, sunt doar câteva dintre reușitele Părintelui Petru, cel care de 12 ani contribuie la bunăstarea sătenilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente