Angela Gonța: Nicolae Timofti va fi demis, iar interimatul va fi asigurat de Candu

angela-gonta-isi-reia-activitatea-l-2209091816
Foto: Photo Credit: Facebook/ Angela Gonța

Jurnalista Angela Gonța, soția liderului PLDM, Vlad Filat, care se află în arest, susține că președintele Nicolae Timfoti va fi demis în curând, pentru că nu vrea să-l nominalizeze pe Vlad Plahotniuc la funcţia de prin-ministru.

Totodată, acesta ar mai fi amenințat și cu niște dosare penale. Aluzie la acest lucru Gonța face prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, potrivit căruia Timofti va fi demis pentru încălcarea Constituției, iar interimatul va fi asigurat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, care și îl va propune pe Plahotniuc în calitate de șef al Executivului.

Vedeți mai jos mesajul integral al jurnalistei:

„Cum sa ajungi prim-ministru?

Mimezi demisia guvernatorului Băncii Naționale și, cu gândul la țară, obligi FMI să nu mai dea bani pentru țara ta. Apoi pui la pușcărie liderul unui partid, amenințând un om de afaceri că ajunge el la pușcărie dacă nu scrie un denunț. Mai cumperi doi, trei deputați și în așa fel te asiguri că partidul tău are mai multe mandate și poate pretinde la funcția de premier, dar ca să fii și mai convingător, lansezi un filmuleț compromițător. Apoi repede, repede îl bagi la pușcărie pe un alt lider politic, care declarase că are și el niște audio compromițător, doar că de data asta la adresa ta. Îl ții o zi la pușcărie și îl eliberezi, dar toată lumea înțelege: această acțiune este un exemplu pentru alți lideri politici care vor îndrăzni să spuna NU. Imediat după această prezentare de forță, se demite Guvernul. Sub pretextul că trebuie să vină FMI, pe care tot ei l-au blocat, se cere votarea Guvernului. Pentru că Executivul nu se votează nici într-o săptămână și nici în două, cel care nominalizează premierul, adică președintele, este amenințat. Se spune că inclusiv cu dosare penale. Pentru că președintele se opune, a doua zi i se spune deschis: vei fi demis pentru încălcarea Constituției. Și va fi. Interimatul va fi asigurat de președintele Parlamentului care va propune premierul.

Si acum imaginați-vă cum ar fi posibil tot acest scenariu fără CNA și fără Procuratură”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente