„Vinil” de Igor Guzun, o carte despre copii, dragoste și Moldova, a fost lansată oficial

12321109_932452073477307_4220595983682407771_n
Foto: Photo Credit: facebook.com

„Vinil” de Igor Guzun, o carte despre copii, dragoste și Moldova, pe un suport tradițional precum vinilul, a fost lansată oficial, ieri, 9 decembrie, în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”. Aceasta este a 15-ea carte în palmaresul autorului și a fost editată de Agenţia „Urma ta”.

„În Moldova cădem de lucru, cădem de acord, cădem pe gânduri, cădem în disperare…”  Aceste texte scurte sunt câteva rânduri din Cartea „Vinil” lansată ieri de către Igor Guzun, la Biblioteca Municipală Haşdeu. Cartea este o colecție de texte scurte despre paradoxurile moldovenești: „În Moldova când te întorci de la muncă sau de la studii de peste hotare, nimeni nu te întreabă cât stai, dar când te întorci înapoi”.

„Vinil” este o carte şi despre copilărie, o vârstă la care și câinele, și pisica sunt mai în vârstă ca tine”, atunci când „primii noștri bani au fost niște frunze galbene într-un portmoneu din hârtie de gazetă”.

 

Photo Credit: #diez

Autorul susține că, fiind adeptul uneia dintre cele mai frumoase profesii din lume, a avut exeriențe unice și a încercat să le sincronizeze în „Vinil”. În descrierile făcute de Igor Guzun se regăsește fiecare moldovean. Toți știu că „în Moldova fotbalul mai mult se privește decât se joacă, iar la teatru lumea se duce mai mult să râdă decât să aplaude”.

Moderatorul lansării, Victoria Fonari, doctor conferențiar al USM, îl etichetează pe Igor Guzun ca fiind un realist. Ea precizează că autorul este adeptul unei profesii care nu face complimente, este jurnalist. Chiar și în carte el respectă principiile jurnalistice, încercând să arate realitatea așa cum este ea.

 

Photo Credit: #diez.md

Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale B.P. Haşdeu, s-a regăsit în căminul nr. 6, din Chișinău, descris de autor. Ea susține că după lecturarea cărții l-a văzut pe Guzun nu doar ca autor, dar și ca bibliotecar. El se frământă pentru destinul cărții și existența ei în mileniul tehnologiilor informaționale. „Noi am închis librăriile din sate, am lăsat să se învechească bibliotecile, tot noi suntem cei care avem câte o carte în toaletă, fără coperți, bătută într-un cui.”

 

Photo Credit: #diez.md

„Vinil” are și un triller, pe care autorul l-a prezentat la lansare. Acesta include 12 elogii exprimate de 12 personalităţi din ţară şi din străinătate, care au citit cartea înainte de apariţia ei în versiune tipărită: Monica Babuc, Mariana Jitari, Vasile Ernu, Mircea Surdu, Maria Şleahtiţchi, Nata Albot, Mike Ormsby, Alexandru Tănase, Valeriu Turea, Oxana Ramat, Ed Pobujanski şi Doru Ciocanu.

În cadul lansării, autorul a menționat că „Vinil” va avea și a doua ediție  „Vinil 2”. Cartea poate fi găsită pe Bestseller, în librăriile Librarius , PRO NOI, Rețeta de librării, Librăriile de CARTIER, „Cartea” S.A şi la art-salon molDeco„molDeco”.. În prima etapă cartea a fost publicată în 500 de exemplare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente