Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu din România. Evenimentul de decernare a documentului a avut loc la data de 4 decembrie 2015 în incinta Palatului Elisabeta din București, în prezența conducerii liceului și a profesorilor.

Astfel, începând cu anul viitor, va fi organizată o tabără de creație în fiecare vară, la Domeniul Regal Sinaia, în cadrul căreia șapte elevi, timp de șapte zile, vor putea face studii de pictură, inspirându-se din natură și din creațiile marilor pictori ale căror lucrări sunt expuse la Castelele Peleș și Pelișor.

Înaltul Patronaj Regal a fost acordat liceului în urma vizitei Principelui Radu, în luna octombrie curent, la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” și reprezintă o înaltă onoare și semnificație spirituală pentru elevi și colectivul profesoral.

Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” a fost fondat în anul 1969, având deja 46 de promoții de absolvenți care își continuă studiile în instituțiile superioare de profil din Republica Moldova, România, Ucraina, Rusia, Franța, Italia și alte țări. În programul curricular al Catedrei de Arte Plastice sunt prevăzute desfășurarea practicilor de vară, primăvară, toamnă, în care elevii liceului realizează studii în plain-air. Aceste activități sunt organizate în diverse localități pitorești din Moldova (Butuceni, Nicolaevca), dar și din străinătate: Ucraina (Vâlcov), România (Sibiu, Dealul Frumos, Sighișoara, Râmnicu-Vâlcea, Transilvania). În cadrul acestor tabere de creație, elevii obțin schimb de experiență artistică și de familiarizare cu valorile culturale ale acestor ținuturi prin vizitarea muzeelor și expozițiilor de artă locală. Din anul 1989, liceul poartă numele marelui pictor Igor Vieru, artist plastic și nume de referință în pictura națională.

4_1_0

3_8

5_8

6_7