Găsește soluții pentru dezvoltarea antreprenoriatului! Participă la Talkonomics Labs

Talkonomics
Foto: Găsește soluții pentru dezvoltarea antreprenoriatului! Participă la Talkonomics Labs

În perioada 9-15 decembrie, Dreamups Innovation Campus te invită să participi la blocul de evenimente-workshopuri „Talkonomics Labs”, unde o să ai oportunitatea să contribui la identificarea soluțiilor pentru cele mai strigente provocări pe care le întâmpină tinerii ce-și doresc să devină antreprenori.

Studiul național cu privire la necesitățile tinerilor antreprenori din Republica Moldova, efectuat recent de către echipa Dreamups, a evidențiat că problemele pe care le întâlnesc aceștia sunt cel mai des legate de birocrație, situația economico-politică, de concurență, lipsa de resurse și de neimplicarea activă a femeilor în business. În acest context, evenimentele-workshopuri vor aborda următoarele tematici:

1. Starting a venture with no money

dumitru_slonovschi

Un eveniment la care o să identificați soluții pentru inițierea afacerilor fără resurse financiare, unde o să căutați modalități de a lupta cu concurența pentru afacerile noi lansate și soluții ce trebuie aplicate de către tinerii antreprenori în momentul în care nu au acces la anumite informații. Evenimentul va fi moderat de către Dumitru Slonovschi.

2. State, let the business grow

dumitru_alaiba

Este cel de-al doilea eveniment, care va fi moderat de către Dumitru Alaiba, unde o să aveți oportunitatea de a identifica soluții clare și eficiente ce țin de birocrație, de situația politico-economică și de corupție la nivel de instituțiile publice.

3. Women do business

alexei-buzu

Este un eveniment ce o să abordeze cu precădere găsirea soluțiilor ce țin de implicarea mai slabă a femeilor în afaceri. Acesta va fi moderat de către Alexei Buzu, cel care se implică să promoveze, în permanență, egalitatea de șanse între sexe.

Pentru ca în timpul workshopurilor să identificați soluții reale și relevante, vă invităm să accesați rezultatele studiului național pe următorul link. Ulterior, soluțiile identificate vor servi drept suport pentru elaborarea drafturilor de documente ce vor fi redirecționate către instituțiile abilitate să rezolve astfel de probleme.

De ce ar trebui să te implici?

Beneficii de care vei profita aplicând la acest program:
# Vei contribui în mod direct la soluționarea unor probleme ce frânează dezvoltarea economică în Republica Moldova;
# Vei interacționa cu experți în domeniile enumerate mai sus;
# Vei face cunoștință cu tineri ca tine, dornici de implicare și cu inițiativă;
# Vei înlesni dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor.

Cum?

Pentru a fi parte a evenimentelor Talkonomics Labs, completează formularul de participare. Locurile la evenimente sunt limitate.

Când?

Zilele de desfășurare a evenimentelor sunt:
# Starting a venture with no money – 9 decembrie, ora 18.00;
# State let the business grow – 11 decembrie, ora 18.00;
# Women do business – 15 decembrie, ora 18.00.

Unde?

Evenimentele se vor desfășura în incinta Dreamups Innovation Campus, str. Uzinelor 1.

Deadline: Termenul-limită pentru completarea formularului de participare este 8 decembrie, ora 12.00.

Evenimentele sunt organizate de Dreamups Innovation Campus, cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului, în cadrul Programului de Granturi 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente