Tot mai multe femei preferă să aibă legume, fructe și zarzavaturi în buchetul de mireasă cu care merg la altar în ziua nunții, compozițiile fiind originale și creative. „Tendința este buchetul sălbatic și fantezist, cu un aranjament de sezon, suplu și asimetric”, spune în The Telegraph Chris Wood, profesionist în domeniu.
Astfel, buchetele nu mai sunt exclusiv din flori, ci cuprind „un amestec de frunze, plante ierboase, fructe și legume”, adaugă el, scrie AGERPRES.
Morcovii, broccoli, varza, anghinarea, prazul, dar și merele, lămâile sau portocalele sunt acum preferate trandafirilor și macilor.
Alegerea lor s-ar explica prin preferința pentru produsele fermierilor locali, dar are uneori și o semnificație personală.
Unele plante sunt introduse în buchetul de mireasă pentru valoarea lor simbolică. De exemplu, cimbrișorul reprezintă curajul, iar lavanda – devotamentul și iubirea eternă.
Acest tip de buchet nu este doar tendința în buchetul de mireasă, ci și în aranjamentele florale de zi cu zi.
]