Aeroport: Un tânăr a încercat să zboare în Antalya cu un pistol pneumatic

eb3d312bc66cfa162827b86fb92ef69a
Foto:PC: border.gov.md

Un pistol pneumatic a fost depistat în bagajul de mână al unui tânăr, cetățean moldovean, de către polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău. Cazul a fost înregistrat ieri, 1 octombrie, aproximativ la ora 23.30, în timpul verificării bagajelor pasagerilor rutei Chișinău-Antalya.

La controlul de securitate, efectuat de polițiștii de frontieră asupra bagajului unuia din pasageri, a apărut o imagine cu un obiect asemănător armei. Verificările manuale ulterioare au scos la iveală un pistol de model MP-654K. Posesorul armei, în vârstă de 24 de ani, nu a oferit explicații pe marginea celor depistate. Tânărul și-a continuat călătoria, pistolul fiind ridicat și transmis spre expertiză în vederea stabilirii stării tehnice şi de funcţionare ale acestuia.

Conform regulilor existente, asemenea obiect este interzis spre transportare de către pasageri în bagajele de mână, precum şi introducerea acestuia în zona de securitate cu acces limitat şi la bordul aeronavei.

Pe parcursul anului 2015, Poliția de Frontieră a înregistrat opt cazuri de trafic ilicit de armament și muniții, fiind ridicate opt arme și 68 de cartușe. De precizat că, cele mai frecvente incidente sunt rezultatul neglijenței sau neatenției persoanelor care intenționează să traverseze frontiera de stat, prezentându-se la controlul de frontieră cu muniții nedeclarate în bagaje.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente