În locul blocului ce urma să fie ridicat în fața la Codreanca, ar putea apărea o biserică

2a9c413b35405c515a51aa749436b85f
Foto: PC: forum.md

În locul blocului care urma să fie ridicat lângă clubul de dans Codreanca ar putea fi construită o biserică, informează ProTv.

Datorită protestelor dansatorilor, Primăria a anunțat că va propune agentului economic un alt lot din centrul orașului pentru a ridica blocul. Comisia creată de Primărie a descoperit că, de fapt, și blocul centrului de dans Codreanca a fost ridicat în zona de parc.

Șefa de la finanțe, Veronica Herța, s-a referit la biserica de lemn dăruită de un lăcaș din Vaslui, care de mai bine de jumătate de an stă împachetată într-un depozit la Ciocana. Și pentru că nu au identificat un loc, Veronica Herța a propus ca biserica să fie amenajată în locul blocului care urma să fie ridicat pe strada Ion Creangă, întrucât au fost instalate deja rețele de apă și energie electrică.

Petru Guzun, directorul clubului de dans Codreanca, a zis că ar fi mai bine că acel spațiu să rămână o zonă de parc, la care Primăria a menționat că și blocul centrului a fost ridicat în zona de parc. „Nu este adevărat, eu am construit prin decizia Primăriei”, a ripostat directorul instituției.

Acum o lună, elevii de la Codreanca au dansat în stradă, fiind nemulțumiți de construcția unui bloc cu 15 etaje din preajma clubului lor. În consecință, Primăria a sistat lucrările de construcție. În pofida faptului vă nu se cunoaște oficial cine este beneficiarul acestui teren, se presupune că firma de construcție i-ar aparține deputatului liberal Iurie Dârda.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente