Comuniștii cer demisia mai multor funcționari. Urechean și Ciocan printre cei vizați

658x0_pcrm1
Foto: PC: Timpul.md

Fracțiunea parlamentară a PCRM solicită demisa procurorului general, Corneliu Gurin, a șefului CNA, Viorel Chetraru, a președintelui CEC, Iurie Ciocan, și a președintelui Curții de Conturi, Serafim Urechean, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Deputații comuniști cer ca această chestiune să fie examinată la prima ședință plenară a Parlamentului din această sesiune.

Demersurile cu privire la demisia funcționarilor vizați au fost deja înaintate spicherului Andrian Candu, au anunțat astăzi deputații comuniști. „Cerem demiterea unor persoane cu funcții de răspundere, care se fac vinovate, în viziunea noastră, de tergiversare sau lipsă de acțiuni în momentul producerii acestor delapidări. Ultimele evenimente au știrbit din imaginea țării nu doar pe plan intern, dar și internațional. Mă refer aici la delapidările de sute de milioane. Aceste persoane trebuie să plece din sistem și trebuie trase la răspundere pentru ignoranță”, a precizat deputatul comunist Anatolie Zagorodnîi.

Comuniștii îl acuză pe procurorul general de faptul că, deși cunoștea încă din 2012 despre fraudele de la Banca de Economii, și-a neglijat atribuțiile de serviciu. Inițiatorii demersului consideră că anume Corneliu Gurin se face vinovat de tărăgănarea anchetei în acest dosar. Acuzații similare au fost aduse și șefului CNA, Viorel Chetraru.

Deputații comuniști se mai arată nemulțumiți și de prestanța lui Serafim Urechean, în calitate de președinte al Curții de Conturi, care, în opinia lor, ar fi trebuit să reacționeze prompt pentru a stopa delapidările din sectorul public.

Potrivit PCRM, și președintele CEC, Iurie Ciocan, nu și-a exercitat atribuțiile în mod corespunzător, admițând o serie de abateri de la prevederile legislației electorale în timpul scrutinului din noiembrie 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente