Chiar dacă, potrivit diferitelor teorii, lumea a fost creată fie în șase zile, fie în circa patru miliarde de ani, fermierului danez Søren Poulsen i-a reușit să reproducă Pământul într-un sfert de secol, creând o hartă a globului pământesc.
Harta lumii, finisată în anul 1969, este principala atracție turistică din orășelul Klejtrup. Ideea de a crea această hartă i-a venit danezului încă în anul 1943, în timp ce a descoperit, pe lacul din localitatea sa, o piatră care avea forma asemănătoare regiunii Jutland din Danemarca. Astfel, Søren a început să plaseze, iarna, pe apa înghețată, pietre care arătau asemeni continentelor de pe Terra, pentru ca, odată cu venirea primăverii, acestea să se poziționeze la adâncime.
Totuși, să reprezinți o formă tridimensională pe o suprafață plană este dificil. Astfel, unele proporții nu coincid în întregime, Groenlanda, spre exemplu, având o dimensiune identică cu Africa în macheta danezului, în realitate continentul african fiind de 14 ori mai mare.
Vizitatorii au ocazia să pornească din Africa și să traverseze Marea Mediterană spre Europa, să exploreze Asia și să descopere cele două Americi.
Harta are o dimensiune de 45×90 de metri și un grad latitudine corespunde cu 27 de cm pe hartă. Ea ocupă o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Țările sunt marcate cu drapele corespunzătoare, iar unele au inscripționate și denumirea lor pe iarbă.
Creatorul acesteia, Søren Poulsen, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, la numai câteva luni după ce a finisat construcția acestei hărți enorme.