11 idei promițătoare luptă pentru un loc în finala europeană ClimateLaunchpad

11692528_1472027536423612_4789034633009947377_n
Foto: Participanții selecției naționale ai primei etape a concursului ClimateLaunchpad PC: Facebook/Climate Launchpad Moldova

Sâmbătă, 8 august, la Generator Hub, 11 echipe din Moldova participă în Finala Națională a ClimateLaunchpad 2015. A doua ediție a celei mai mari competiții europene de idei de afaceri cu impact ecologic are loc în 28 de țări.

ClimateLaunchpad caută talente în domeniul businessului ecologic și îi ajută să dezvolte ideile durabile în afaceri la nivel mondial. Pe parcursul ultimelor săptămâni, echipele din Republica Moldova s-au pregătit pentru finala națională cu două zile de seminarii și șase sesiuni intensive de mentorat. Top 3 idei din fiecare țară participantă ajung în lupta din marea Finală europeană de la Amsterdam, Olanda, în luna septembrie.

 

Prima etapă națională ClimateLaunchpad PC: Facebook/Climate Launchpad Moldova

Ideile care concurează în Republica Moldova variază de la „Producere de Deshidratoare solare de fructe” la „SuperErou Eco”. Criteriile de jurizare sunt impactul asupra schimbărilor climatice, potențialul de creștere, competențele și entuziasmul în cadrul echipei. Frans Nauta, director adjunct al acceleratorului de afaceri Climate-KIC și fondator al competiției ClimateLaunchpad, spune: „ClimateLaunchpad este o privire în viitorul sustenabil al Europei. Vedem oportunități vaste pentru întreprinderile inovatoare de combatere a schimbărilor climatice. Acest concurs pregătește echipe pentru a dezvolta și vinde ideile lor. Vrem ca ei să realizeze impact global”.

10 cele mai bune idei din Europa câștigă acces la programul Acceleratorului Climate-KIC, focusat pe creșterea ideilor inovatoare ecologice în afaceri puternice. Câștigătorul general al Finalei Europene primește și un premiu bănesc de 10 000 €, următorul primește 5 000 € și ideea care vine pe locul trei – 2 500 € . O prezentare completă a tuturor ideilor participante pot fi găsite pe www.climatelaunchpad.org. Câștigătorii finalei naționale și europene vor fi anunțați pe acest site, de asemenea.

 

Prima etapă națională ClimateLaunchpad PC: Facebook/Climate Launchpad Moldova

Sara West, câștigător al competiției 2014 și co-fondator al Wavetube, afirmă: „ClimateLaunchpad a deschis accesul la o rețea imensă și de expertiză pentru a accelera dezvoltarea noastră. Este o experiență unică în viață pentru a extinde rețeaua și afacerea ta”.

Despre ClimateLaunchpad și Climate-KIC

ClimateLaunchpad este un program al Climate-KIC – cea mai importantă inițiativă de inovare în abordarea schimbărilor climatice ale UE. Acesta este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare a Europei axat pe atenuarea și adaptarea la schimbările climatice. Climate-KIC constă dintr-o rețea internațională de companii, instituții academice și sectorul public.

Climate-KIC este unul dintre comunitățile de inovare (KIC) și de cunoaștere și a fost creat în 2010, de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), instituție UE însărcinată cu crearea dezvoltării europene durabile în timp ce se ocupă cu provocări globale ale timpului nostru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente