Ce mănâncă oamenii fericiți vara

8813468-happy-girl-wallpaper-e1431839910949
Foto: PC: hdimagelib.com

Vara este anotimpul în care trăim cele mai frumoase experiențe, dar, totodată, este perioada când putem să devenim mai fericiți, alimentându-ne organismul cu fructele şi legumele de sezon, pe lângă consumul obligatoriu a doi litri de apă pe zi. Acestea nu doar că îți vor întări sănătatea, dar îți pot crea o mai bună dispoziție și un regim mai activ.

Echipa #diez ți-a pregătit o listă cu cele mai benefice alimente ale sezonului estival.

Pepenele roşu

Acesta conţine 90% apă, de aceea se află în fruntea clasamentului. Totodată, conține mult licopen, care luptă împotriva cancerului. Pepenele verde este o sursă bogată de vitaminele A și C, conține vitamina B6, beta-caroten, tiamină și potasiu. Pepenele pe care îl cumpărați trebuie să fie tare și simetric, să nu aibă tăieturi sau urme de lovituri. Acesta ar trebui să fie greu pentru dimensiunea sa și să aiba pete galbene pe partea în care a stat pe pamânt.

Piersici

Cu excepția aromei uimitoare, piersicile sunt bogate în vitamina A, C și potasiu. Sunt o sursă importantă de antioxidanți, betacaroten (cel care le oferă culoarea galbenă) și de flavonoide, care poate ajuta la încetinirea procesului îmbătrânirii, reducând riscul apariției anumitor tipuri de cancer și boli cardiovasculare. În plus, fiecare piersică are doar 60 de calorii și este bogată în fibre. Alegeți piersicile parfumate și evitați-le pe cele foarte moi.

Roşii

Conţin vitaminele A, B şi C şi joacă un rol important în prevenirea cancerului. Purifică sângele, ajută ficatul şi elimină toxinele din corp. Dacă stai prea mult la calculator, consumă această legumă, vitamina A ajută ca vederea să fie cât mai clară. Totodată, roșiile conțin în mod natural cantități reduse de sodiu, grăsimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în cadrul unei diete sănătoase și al regimurilor de slăbit, contribuind la reglarea greutății corporale și reducerea nivelului lipidelor în sânge.

Castraveți

Doar gândul la castraveți oferă o senzație de prospețime și răcoare. Aceștia conțin 95% de apă: o ceașcă cu felii de castravete potolește setea în aceeași proporție ca și un pahar de apă. Există diverse soiuri de castraveți. Indiferent de tipul de castravete pe care îl alegeți, asigurați-vă că acesta este ferm si greu, pentru dimensiunea lui. Evitați castraveții care au pete galbene sau care sunt moi, uscați la capete.

Dovleceii

De diverse dimensiuni, dovleceii sunt utilizați mai ales pentru sosuri și mâncare gătită. Dovleceii de dimensiuni mici-medii sunt cel mai des folosiți pentru fript sau pot fi consumați sub formă crudă. Conțin luteină, beta-caroten, zeaxantină – antioxidanți care îmbunătățesc vederea, dar și substanțe nutritive, cum ar fi: potasiu, magneziu, mangan, fibre, acid folic, vitaminele A și C. Alegeți dovleceii lucioși, de culoare verde închis, cu tulpina umedă, fermi la atingere și grei. Evitați dovleceii loviți, cu tăieturi sau zone moi.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente