A devenit din ce în ce mai populară ideea de a nu căuta doar parteneri cu care vei colabora pentru un potențial proiect, dar și de a colecta bani prin intermediul numeroaselor platforme de crowdfunding. Iată de ce, echipa #diez îți prezintă cele mai populare platforme de crowdfunding unde poți aduna bani pentru realizarea celor mai geniale idei de-ale tale.
Atenție! Unele platforme care afirmă că sunt 100% gratuite ar putea cere 15% de la donatori. De asemenea, s-ar putea să ți se rețină circa 3% din sumă atunci când îți vei retrage banii adunați.
#1. GoFund.me
Cu ajutorul acestei platforme au fost colectate peste 1,2 miliarde dolari SUA pentru diverse idei de proiecte personale. Rata de procesare este 2,9% + 0,30 dolari sunt aplicabili. De asemenea, niciun utilizator nu este penalizat dacă nu și-a îndeplinit scopul, adică nu a adunat suma necesară propusă la începutul lansării ideii sale.
#2. KickStarter
O platformă unde ideea ta neapărat se va încadra în cele 15 categorii. Fundraisingul personal este interzis. Este pus accentul pe creativitate, iar plățile de procesare variază între 3 și 5 procente.
#3. Indiegogo
Actualmente, peste 300 de mii de persoane adună bani prin intermediul campaniilor Indiegogo. Există două tipuri de scopuri monetare: flexibil și fixat. La scopul flexibil, dacă îl atingi, plătești o taxă de 4%, iar dacă nu – de 9%, iar restul banilor îi poți retrage. La scopul fixat, taxa este de 9%. Dacă scopul este atins, 5% sunt reîntoarse. 3% este rata de procesare, iar 25% – rata pentru retragerile internaționale.
#4. Teespring
O platformă de crowdfunding pentru tricouri. Taxele variază în dependență de tricoul ales pentru vânzare.
#5. Patreon
În cadrul acestei platforme sunt binevenite doar idei creative. Taxa de campanie este de 5%, unor campanii findu-le impuse taxe adiționale de 4%.
#6. YouCaring
Această platformă vine în ajutorul studenților și tuturor persoanelor care se află în impas și au nevoie de ajutor. Rata de procesare poate fi până la 2,9% cu 0,30 dolari aplicați.
#7. Crowdrise
Platforma are scopul de a aduna bani pentru cauze sociale importante, pentru a veni în ajutor studenților ce doresc să plătească taxa de studii sau să se înroleze într-un proiect de voluntariat. Conturile gratuite sunt taxate cu 5%, iar cele plătite – cu 3%.
#8. DonorsChoose
Platforma susține studenții și profesorii începând cu anul 2001. Potrivit platformei, fiecare campanie este lipsită totalmente de taxare, însă există opțiunea de a dona 15% însăși platformei.
#9. Kiva
Kiva este mai degrabă o organizație non-guvernamentală cu misiunea de a conecta oamenii prin împrumuturi minore pentru a putea ușura sărăcia persoanelor din jurul lumii. Taxa de procesare este de 2,9%, iar o taxă de 15% este sugerată campaniilor de micro-împrumuturi.
#10. GiveForward
Platforma are scopul de a susține financiar compasiunea. Sunt reținute 5% din campaniile creatorilor, iar rata de procesare este de 2,9%.
#diez îți urează să creezi campanii de succes!