(foto) Cea mai lungă pizza din lume a fost servită în Italia

Italy-Mile-Long-Pizza_Fran-L-940×470
Foto: Lorenzo Veltri, observator Guinness World Records, măsurând cea mai lungă pizza din lume PC: AFP via <a href="http://media.therakyatpost.com/wp-content/uploads/2015/06/Italy-Mile-Long-Pizza_Fran-L-940x470.jpg" target="_blank">therakyatpost.com</a>

Sâmbătă, 20 iunie 2015, la Expo Milano 2015, Italia a servit cea mai lungă pizza din lume în fața a 30.000 de vizitatori, stabilind astfel un nou record mondial.

La eveniment a asistat observatorul Guinness World Records Lorenzo Veltri, care a înmânat titlul de record mondial capodoperei de 1 595,45 metri, preparată din 1,5 tone de roșii, mai mult de jumătate de tonă de mozzarella și „un râu” de ulei de măsline proaspăt.

 

Observatorul Guinness Lorenzo Veltri măsoară cea mai lungă pizza din lume PC: 3news.co.nz

La realizarea acestei pizza au participat 80 de bucătari veniți din toată Italia, iar rezultatul le-a permis să preia titlul de record mondial de la Spania, care a deținut precedentul record cu o pizza măsurând 1 141,5 metri lungime.

Ulterior, bunătatea cu cașcaval topit a fost împărțită în 800 de felii și înfulecată de vizitatori.

Delicatesa italiană a fost gătită în cinci cuptoare speciale, fiecare metru de pizza câte trei minute, totul pentru a celebra a 126-a aniversare a margheritei.

 

Vizitatorii admiră cea mai lungă pizza din lume PC: AFP/Olivier Morin

Rețeta acestei bucate a fost întocmită pentru prima dată de către bucătarul Raffaele Esposito, special pentru Regina Margherita. Esposito lucra la pizzeria Brandi, în palatul Grand Bourbon din Napoli, sudul Italiei, aceasta fiind reședința de vară a regilor celor Două Sicilii.

Iubitorii de pizza speră că acest record Guinness va ajuta la creșterea sprijinului internațional față de încercarea Italiei de a obține înregistrarea gustării clasice în lista patrimoniului cultural UNESCO, având în vedere că asociațiile de pizza deja au adunat peste 300 000 de semnături până acum în acest scop, transmite AFP, citat de GMA News.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente