Milioane de utilizatori ai telefoanelor Samsung pot fi prada unui defect de securitate

samsung

Câteva din dispozitivele mobile Samsung au fost clasificate drept defecte, ceea ce permite atacatorilor cibernetici să instaleze programe malware sau să intercepteze fiecare convorbire telefonică.

În lista telefoanelor potenţial vulnerabile sunt Samsung Galaxy S6, S5, S4 şi S4 mini sau, mai bine spus, aproximativ 600 de milioane de dispozitive cu taste SwiftKey ce aparţin brandului. Defectul de securitate permite unui atacator cibernetic să controleze traficul de reţea a unui utilizator pentru a executa un cod arbitrar pe telefonul acestuia, informează Mashable.

De asemenea, potrivit unui raport NowSecure, atacatorul poate:
# să acceseze senzori și resurse precum GPS-ul, camera și microfonul;
# să manipuleze funcționalitatea anumitor aplicații și chiar a telefonului;
# să intercepteze convorbirile telefonice și mesajele;
# să acceseze informația personală, cum ar fi pozele din telefon.

Cel mai neplăcut pentru utilizatori este că softul tastelor Swift este imposibil de dezinstalat, iar informația din telefon poate fi exploatată chiar și când nu îl folosești.

În raport se menționează că despre acest defect Samsungul, precum și echipa U.S. Computer Emergency Readiness și echipa Android Google, au fost atenționați încă în decembrie 2014. Vestea bună este că Samsung a început să furnizeze întăriri pentru rețeaua de operatori încă la început de 2015, însă nu se cunoaște câți din aceștia au oferit întăririle utilizatorilor săi.

Totuși, pentru a evita neplăcerile defectului, utilizatorii sunt îndemnați să nu utilizeze rețele nesigure de internet și să verifice dacă sistemul său mobil a primit întăriri la capitolul protecție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente