(video) „Moldova – istoria unei echipe naționale” – documentarul despre selecționata noastră

Moldova – istoria unei echipe naționale
Foto: Moldova - istoria unei echipe naționale PC: captură foto Play.md

În ajunul meciului cu Liechtenstein din cadrul Preliminariilor UEFA EURO 2016, REN TV Moldova a prezentat un film documentar despre echipa națională de fotbal a Moldovei – „Moldova – istoria unei echipe naționale”, premiera căruia a avut loc pe 13 iunie 2015.

Potrivit echipei REN TV Moldova, scopul filmului nu este de a stârni dragostea publicului față de echipa națională, ci de a ajuta fanii să simtă atmosfera principalei echipe a țării, să fie o parte a ei și să încerce să înțeleagă de ce, pe lângă succese, în calea echipei naționale apar eșecuri. Realizatorii amintesc de diferite perioade din istoria echipei naționale, dar punctul de plecare a fost meciul dintre Rusia și Moldova, care a avut loc la 12 octombrie 2014, când pe stadionul Otkrîtie din Moscova discipolii lui Alexandru Curteian au obținut o remiză, 1 – 1.

Jurnaliștii de la REN TV Moldova au urmat echipa timp de șase luni, inclusiv în cantonamentul din Turcia, care a avut loc în luna februarie a acestui an. Ei au fost alături de jucători și staff-ul tehnic la baza de la Vadul lui Vodă, au comunicat cu chelneri, au intrat în camerele de hotel ale fotbaliștilor, au realizat interviuri cu soțiile jucătorilor, relatează allfun.md.

„În film, puteți vedea imagini exclusive din vestiarul echipei înainte de meciul cu România, care a avut loc pe 14 februarie 2015 în Antalya: instrucțiuni finale, sfaturi, emoții, fiori și spirit. Regizorul filmului l-a rugat pe antrenorul Alexandru Curteian să-și agațe un microfon de mici dimensiuni pe parcursul amicalului cu România. În ciuda faptului că a trebuit să se lase convins, selecționerul a căzut de acord să o facă. Astfel am reușit să le demonstrăm publicului ce emoții au jucătorii pe bancă”, a declarat echipa de filmare a postului TV.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente