Moldova și mulțimea de locuri pitorești din țară sunt noul subiect al unei filmări aeriene de la utilizatorul SKYDRIVE, care a descoperit cu o dronă inima naturii și câteva obiective importante, precum Saharna, Țâpova sau Orheiul Vechi.

În descrierea filmului pe YouTube, SKYDRIVE a menționat: „Văzută cu inima, Moldova e o comoară. Hai cu noi să zburăm din nou de-a lungul și de-a latul țării și să descoperim frumusețea locurilor și-a istoriei noastre. Învăluită în mister, pitoreasca Saharna, seculara cascadă de la Țâpova sau legendarul Orheiul Vechi sunt bucăți din tezaurul pe care ni l-au lăsat moștenire strămoșii și natura: deschide-ți sufletul și primește-l! Inima ta e … Inima Moldovei!

Scurtă descriere a locaţiilor:

 

Mănăstirea Saharna. PC: captură foto YouTube

Mănăstirea Saharna. PC: captură foto YouTube

Mănăstirea Saharna este unul din cele mai vechi așezăminte monahale din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Raionul Rezina. Ansamblul monastic este compus din două mănăstiri: una rupestră (Bunavestire) și alta terestră (Sf. Treime).

 

Cascada Tîpova. PC: captură foto YouTube

Cascada Tîpova. PC: captură foto YouTube

Cascada de la Țâpova. Dintre cele patru cascade mari ale rezervaţiei naturale, cea mai depărtată cascadă, ce se află în partea de nord a defileului, reprezintă nu numai un monument al naturii, dar şi al istoriei, ce păstrează numeroase urme ale activității umane. Fiind cea mai îndepărtată cascadă și cea mai greu accesibilă, este și cea mai frumoasă. Numai cei mai curajoşi dintre turişti se încumetă s-o viziteze.

 

Orheiul Vechi. PC: captură foto YouTube

Orheiul Vechi. PC: captură foto YouTube

Orheiul Vechi. Complexul muzeal Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Orheiul Vechi este cea mai importantă atracție turistică din Moldova: landșaft natural arhaic, biodiversitate, cadru arheologic de excepție, varietate istorico-arhitecturală, habitat rural tradițional și originalitate etnografică.”

Descoperă Moldova filmată de la înălțime.