Tradițiile strămoșești se vor perinda duminică la prima ediție de iProsop

31
Foto: PC: magazinbacau.blogspot.com Ziua Prosopului Moldovenesc

În ultimul timp, tot mai des și mai mult este pus accentul pe promovarea tradiției, culturii și obiceiurilor moldovenești. Cu această ocazie, în ultima zi a primăverii este organizată Ziua Prosopului.

Prima ediție a acestul eveniment unic va avea loc în satul Selemet, raionul Cimișlia. Chiar dacă accentul pare a fi pus pe trecut și pe tradiții, evenimentul este denumit destul de inovativ și sugestiv. Astfel, „iProsop” este dedicat artei locale a prosopului țesut manual și posibilităților tehnologico-antreprenoriale de promovare a culturii.

 

Primul eveniment dedicat prosopului moldovenesc
Primul eveniment dedicat prosopului moldovenesc

De ce iProsop?

„iProsop, deoarece să ai prosop este la modă, iar obiectivul evenimentului este internaționalizarea artizanatului local moldovenesc, cât și medierea procesului de promovare și vânzare pe platformele online a obiectelor tradiționale moldovenești”, afirmă Anastasia Badan, organizatoarea evenimentului.

iProsop este evenimentul care te scoate din oraș; care te duce departe de grijile săptămânii zgomotoase și încărcate pe care ai avut-o, care te detașează de tot ce înseamnă rutină zilnică; iProsop este evenimentul care te întâmpină cu zâmbetul țăranilor din Selemet și care te îmbrățișează cu aroma salcâmilor în floare.

 

Zinaida Julea la iProsop
Zinaida Julea la iProsop

La iProsop vei găsi muzică bună, muzică populară moldovenească interpretată de celebra solistă Zinaida Julea.

iProsop este evenimentul, care îți amintește de istoria pământului natal, care îți arată că tradiția și modernitatea pot merge mână în mână.

Ești așteptat cu mare drag la iProsop pe 31 Mai 2015, de Duminca Mare, în localitatea Selemet – stepa Bugeacului, pentru a petrece o duminică de neuitat.

Intrarea la eveniment este gratuită, iar în cazul în care vei dori să mergi, va trebui să achiți doar drumul. Mai multe detalii găsești pe iTicket.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente