Amsterdam va avea numai autobuze electrice până în 2025

GVB-bus.jpg.662x0_q70_crop-scale
Foto: PC: treehugger.com

După ce a rămas fără spațiu pentru biciclete și a început elaborarea unei construcții subacvatice și după ce Olanda a lansat prima pistă solară de biciclete din lume, capitala olandeză plănuiește să înlocuiască, până în 2025, toate autobuzele convenționale.

Toate autobuzele şi feriboturile vor funcţiona în următorii zece ani exclusiv cu energii regenerabile, ceea ce presupune o transformare radicală a transportului public: „Acest proiect înseamnă că spunem adio comportamentului simbolic şi proiectelor pilot”, spune Abdeluheb Choho, responsabil de politicile de transport ale Amsterdamului. „Am decis s-o facem cu totul, nu să experimentăm cu cinci autobuze”, adaugă el. Unul dintre motivele pentru care administrația capitalei Olandei a decis să treacă peste etapa proiectelor pilot vizează costurile foarte ridicate pentru implementări experimentale.

Amsterdam nu este singurul oraş european care pune la punct această trecere. Helsinki, la rândul lui, va înlocui 40% din totalul de autobuze convenţionale cu autobuze electrice, alte 20% urmând să fie, până în 2025, bazate pe alimentare hibridă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente