(video) POT Music: Cum se pregătesc cele trei formații pentru concertul din finală

FotorCreated
Foto:POT Music: Cum se pregătesc cele trei formații pentru concertul din finală. PC: colaj #diez

Finala concursului pentru tinerele talente POT Music va avea loc în această sâmbătă, 28 martie, la ora 17:30, în incinta Tipografiei 5. #diez a discutat cu cele trei echipe finaliste: Flash Blood, Harmasar și Miriam pentru a afla cum se pregătesc acestea de concertul din weekend.

# Flash Blood

 

Flash Blood. PC: Facebook/Flash Blood
Flash Blood. PC: Facebook/Flash Blood

Învingătoarea celei dintâi semifinale este trupa Flash Blood, alcătuită din membrii: Adrian Gavriliuc, Sergiu Gopleac, Octav Botnaru și Iurie Roșca. Despre cum se pregătesc pentru evoluția lor din finală, tinerii au spus: „Facem repetiții intensive. Totodată, acum, pe ultima sută de metri, ne străduim să avem în studio prieteni, fani și oameni care ne cunosc — pentru a le urmări reacția, atitudinea, dar și pentru a fi mai atenți, mai responsabili față de tot ce facem. După noi, acest public este și cel mai „dificil”, pentru că, dacă nu merge, ei vin și ne-o zic direct”.

„Vom interpreta și câteva piese din prima semifinală, dar avem și câteva lucrări noi — cu una din ele planificăm să închidem evoluția noastră în scenă. Stilul a rămas același: funk rock, pe undeva poate mai agresiv, pe undeva mai lejer, în limita normalului și în afara ei”.

„Ne temem să ne aruncăm în proiectări și prognoze. Știm că va fi ceva puternic, care ne va rupe de normal”, au afirmat cei din Flash Blood. „Suntem gata pentru a fi acolo! Gata pentru a ne dedica momentului, până la ultima leucocită. Știm că va fi un moment istoric, pe care ne-am dori să-l trăim împreună cu oameni care ne cunosc și cei care urmează să ne descopere”.

 

# Harmasar

 

Harmasar. PC: Facebook/Harmasar
Harmasar. PC: Facebook/Harmasar

Harmasar este cea de-a doua formație finalistă, formată din: Max Miller – voce/chitară; Dan Bozu – chitară; Pavel Ungureanu – nai/fluier; Ștefan Gîlcă – chitară bass și Mircea Grosu – tobe. Potrivit spuselor membrilor echipei, pregătirile sunt asidue: „Lucrăm intensiv atât la piese, cât și la partea festivă a prestației noastre”.

„Vom interpreta piesele de creație proprie, vor fi în jur de 5. Le-am ales pe cele care, în primul rând trebuie să ajungă la urechea ascultătorilor. La moment, lucrăm asupra unei piese noi pe care sperăm s-o arătăm și în finală”, au declarat tinerii.

„Așteptăm o atmosferă fără precedent la prestația noastră”, au spus aceștia. Harmasar a pregătit și o invitație video la concertul de sâmbătă: „În acest filmuleț de promovare a finalei noi nu promovăm, ci din contra, parodiem abuzul de alcool sau acțiunile cu caracter agresiv sau sadic”.

 

 

# Miriam

 

Miriam. PC: Facebook/Miriam
Miriam. PC: Facebook/Miriam

Miriam este trupa care a câștigat cea de-a treia semifinală. Membrii formației, Aurelian Chiruta – chitară solo, Sergiu Krasnov – bas chitară, Eugen Cotruta – chitară ritm, Adrian Brown – tobe și Maria-Mihaela – voce se pregătesc „foarte minuţios şi entuziasmaţi. Mai mult ne distrăm în timpul repetiţiilor. Ne încercăm limitele, să vedem cum ne putem prezenta. Acum, sala noastră de repetiţii seamănă mai mult cu un teatru, unde lumea joacă rolul unei bombe care e pe cale să explodeze. Ideea este că, pe lângă piesele noastre, pe care ne străduim să le putem bine la punct, vrem să avem şi o prestaţie scenică cu multă energie”.

„În finală vom cânta cinci piese: trei din programul interpretat în semifinală şi plus două noi, care nu au denumire, pentru că încă nu au nici măcar text, căci se află în curs de creaţie şi sperăm să le finisăm până sâmbătă. Printre cele care au mai fost cântate în cadrul concursului POT, pentru cei care le ştiu sau nu, este vorba de: „Lacrima”, „Ploi” şi „Febră”, iar criteriile după care au fost selectate piesele noastre pentru finală, au fost cel al calităţii şi al energiei”, au zis cei din Miriam.

Cât despre așteptările lor pentru acea seară, au zis: „Ne dorim să evoluăm pe măsură şi să fim plăcuţi. Şi dacă vorbim de aceea că participăm într-un concurs totuşi – să câştigăm. Nu spunem că la sigur noi vom fi câştigătorii, dar cu siguranţă este una din aşteptările noastre.”

Iată și un mesaj pentru publicul care va veni sâmbătă la concert: „Voi sunteţi regii în acest concurs. Aceasta se face atât pentru trupele începătoare, care sunt promovate şi, într-un fel, instruite de organizatori, cât şi pentru ascultătorii muzicii mai „vii”. Chiar şi muzica însăşi este făcută în special pentru public, de asta vă îndemnăm să ne fiţi alături în finala din 28 martie. Alături de trupele participante şi de organizatori. Trupa Miriam se va distra odată cu cei din sală, lucru pe care abia îl aşteptăm, pentru că nebunia şi distracţia împărtăşite sunt foarte plăcute”.

A rămas mai puţin de o săptămână până la finala POT, din 28 martie. Dacă vă place muzica sau mai mult, dacă vă place…

Posted by Maria-Mihaela Frimu on 22 martie 2015

#diez le dorește succes tuturor participanților!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente