Reinventează-ți orașul: propune o idee de proiect și câștigă finanțare de până la 10.000 de euro

MOULARD-2014octobre24-14H37
Foto: PC: culturalfoundation.com

Fundația Culturală Europeană lansează un apel către tineri: propune o idee de proiect prin care ai putea implica comunitatea în reinventarea și dezvoltarea orașului în care trăiești și poți câștiga un grant de până la 10.000 de euro pentru a-l implementa.

Apelul este lansat cu scopul de a mobiliza oamenii să creeze un mediu sustenabil în orașul în care trăiesc prin cooperare și participare activă, punând accent pe dezvoltarea culturală.

Sunt binevenite propunerile care vor explora modul în care oamenii pot lucra împreună pentru a dezvolta orașul, cartierele acestuia, suburbiile sau satele aflate în apropiere, modul în care cultura poate interacționa cu alte domenii ale vieții. Sunt așteptate idei originale sau idei care pot aduce îmbunătățiri unor practici existente.

Sunt propuse cinci teme pe care vă puteți concentra la elaborarea ideii proprii:

# Spațiu – cum putem să contribuim la planificarea arhitecturii urbane, crearea spațiilor publice, cum putem folosi clădirile abandonate spre folosul societății.

# Apartenență – cum putem lucra împreună pentru a întări comunitățile noastre și să creăm un sentiment puternic al identității locale, cum să îmbunătățim relațiile dintre oamenii aceleași comunități, cum să ne simțim în siguranță în propriul cartier.

# Resurse – cum putem construi noi modele economice, care să fie centrate pe dezvoltarea sustenabilă, solidaritate și egalitate, cum putem să promovăm producerea și distribuirea bunurilor culturale.

# Învățare – cum putem învăța mai mult din proiecte și activități, cum îmbunătățim comunicarea între membrii unei societăți și cum promovăm noile metode de învățare.

# Reguli – cum putem reinventa actualele reguli care ghidează societatea, care sunt regulile nescrise care ne determină comportamentul și cum le putem promova, cum ne pot ajuta comunitățile online să dezvoltăm noi practici de a trăi și a lucra împreună.

Din aplicările inițiale, organizatorii vor selecta 50 de idei. Autorii ideilor vor fi invitați la Tabăra de Idei, care va avea loc în perioada 22–25 septembrie 2015 în Botkyrka, Suedia.

La Tabăra de Idei, participanții vor beneficia de ateliere, discuții, în cadrul cărora își vor dezvolta ideile de proiecte. La final autorii ideilor vor realiza planuri concrete pentru propunerile lor. O nouă selecție va decide care sunt cele 25 de proiecte care vor primi finanțarea în valoare de până la 10.000 de euro.

Termenul limită de aplicare este 13 aprilie 2015.

La concurs pot participa persoane individuale, grupuri sau organizații, care sunt activi în domeniul cultural. Toate propunerile vor fi scrise în limba engleză. Un participant poate propune o singură idee.

Pentru a aplica, completează formularul de înregistrare. Accesează apelul oficial pentru mai multe detalii despre aplicare și criterii de selecție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente