Cultura consumului corect de divinuri începe a fi promovată și în Moldova

divincollage
Foto: Cum s-a văzut Salonul Divin pe Instagram PC: Instagram

Oficiului Național al Viei și Vinului, cu susținerea Asociației Producătorilor de Divin și Brandy din Moldova, a organizat prima ediție a Salonului Divin. Evenimentul a avut loc vineri, 27 februarie, la restaurantul „Mi piace” din cadrul Park Residence și are scopul de a promova cultura de consum a divinurilor de calitate în Republica Moldova.

Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului: „Divinul moldovenesc este un produs cu care ne mândrim. Pe parcursul ultimilor ani am avut cu toții posibilitatea de a degusta vinurile de calitate în cadrul diverselor evenimente dedicate acestui produs, printre care și Vernisajul Vinului. Însă nu am vrea ca divinul, un produs autohton de înaltă calitate, să rămână în umbră. Astfel, Oficiul Național al Viei și Vinului pe care îl reprezint, în parteneriat cu Asociația Producătorilor de Divin și Brandy din Moldova, a venit cu inițiativa de a aduce un omagiu celor care muncesc zi de zi la producerea licorii zeilor, divinul.”

 

Cocktail pe bază de divin PC: Instagram/ alinafortunatova
Cocktail pe bază de divin PC: Instagram/ alinafortunatova

Participanții la Salonul Divin au avut ocazia să viziteze standurile producătorilor de divin și să savureze această băutură rafinată. Spre degustare au fost propuse cele mai bune divinuri de colecție de la 9 companii vitivinicole: Euroalco, Castel Mimi, Bardar, Vismos, Călărași Divin, Aroma, Ungheni Vin, Colus Vin și Barza Albă.

 

Asortimentul de Divinuri PC: Instagram/ arman_marcel
Asortimentul de Divinuri PC: Instagram/ arman_marcel

Constantin Olaru, președintele Asociației Producătorilor de Divin și Brandy din Moldova: „Salonul Divin este o importantă platformă de promovare și comunicare între producătorii de divin și consumatori. Divinurile și brandy-urile nu sunt în concurență cu vinurile, sunt produse aparte. Acestea trebuie să fie apreciate și promovate în cadrul brandului comun Vinul Moldovei, pentru ca să poată fi descoperite și să devină cunoscute și pe piața internațională, în special cea a Uniunii Europene. Sunt convins că Salonul Divin va contribui semnificativ la realizarea acestui obiectiv.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente