Recomandări de vinuri rosé din Moldova pentru primăvara 2015

rose-perfect
Foto: PC: <a href="http://www.thewineandfoodreview.com/wp-content/uploads/2014/11/rose-perfect.jpg" target="_blank">thewineandfoodreview.com</a>

Un an – doisprezece luni… doisprezece etape, fiecare din ele pline cu încercări și riscuri pentru vinificatori și viticultori inclusiv. Atât durează un ciclu complet pentru a produce ceva frumos, gustos și aromat. A fost nevoie de câteva decenii ca vinul rosé să își creeze un segment fabulos, cu standarde de calitate și o largă recunoaștere internațională.

Nu e de mirare acest lucru, proprietățile și impresiile gustative ale acestui vin proaspăt și plin de viață în aromă cât și gust, poate umbri orice gen de probleme cotidiene. Cine nu a reușit să îmbutelieze rosé-ul în ianuarie, îl face în februarie. Cu cât mai devreme cu atât mai bine. Astfel, avem șansa să ne delectăm cu acest tip de vinuri, mai ales că la noi în țară ele sunt destul de bine echilibrate și diferite din punct de vedere gustativ.

Rodion Prodan vă recomandă o mică listă de vinării care la punctul #vinul rosé au tema bine pregătită. Vinăria Molda ne surprinde iar cu vinuri noi la fel de demne ca și cele precedente. De data aceasta vine cu un Pino Gris demisec foarte rotund în gust și aromă. Vinăria Purcari, Mimi și Mezalimpe la fel sunt demne de atenția dumneavoastră.

 

PC: inmendoza.com
PC: inmendoza.com

Până în momentul când ajungem să savurăm din acest vin cu tradiții, el trece printr-o mulțime de etape ale vieții sale, lună de lună, ca mai apoi să ajungă pe mesele noastre pentru a da un rang de aristocrație cinelor de sărbătoare. Chiar dacă prin falsă ipoteză este un amestec dintre alb și rosu, poate fi considerat cu ușurință vinul lunii martie, chiar și vinul primăverii.

 

PC: viwallpaper.com
PC: viwallpaper.com

Cu siguranță viața e mai frumoasă când vinul din pahar este rosé! Dacă aceasta ar fi rețeta fericirii, vinurile rosé ar căpăta imunitate politică și ne-ar privi superior de la înălțimea rangului.

Un material de la somelierul Rodion Prodan pentru proiectul „Vin la Tine”.

Taguri: #vinlatine
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente