Ce istorii și mituri cunoști despre Europa și Republica Moldova? Cum putem păstra o relație stabilă între diferite culturi? Cum istoria și miturile influențează viața de zi cu zi și ce consecințe are această perpetuare asupra procesului luării deciziilor?
Poți afla explicațiile și răspunsurile necesare, participând în cadrul unui workshop, care va cuprinde cursuri despre istoria Europei și miturile sale. Vei înțelege conceptele comunicării interculturale aplicate în teorie și practică. Vei învăța cum să dezvolți un proces de simulare, orele fiind predate de experții din cadrul cunoscutei paltforme europene Seminars Simulations Consulting (SSC) Europe.
Acest seminar va avea loc între 22 și 28 martie 2015 și va întruni ore de curs din partea Silviei Nadjivan, Institutul pentru Regiunea Danubiană şi Europa Centrală, Austria; Thomas Diez, Universitatea din Tübingen, Germania; Sergiu Musteață, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Republica Moldova.
Workshopul intercultural și de simulare a dezvoltării Republicii Moldova în contextul Parteneriatului Est-European este destinat tuturor studenților, în special celor ce studiază la facultăți ce țin de istorie și științele sociale, precum și membrilor organizațiilor societății civile. De asemenea, acesta va avea loc în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Chișinău.
Pentru a aplica la workshop, transmite un email cu dosarul tău de participare, ce va conține o scrisoare de motivare de maximum 250 de cuvinte și CV-ul cu datele tale de contact, adresat Sophiei Bellmann, lectorului Serviciului German de Schimb Academic (DAAD), la [email protected]. Deadline-ul e pe 6 martie 2015. Limba de comunicare a cursului va fi engleză, iată de ce trebuie să cunoști foarte bine engleza la nivel de comunicare.
În urma frecventării cursurilor, vei fi certificat cu 4 extra-credite din partea Universității din Tübingen. Participarea la workshop este gratuită, însă locurile sunt limitate. Participanților din afara orașului le va fi asigurată cazarea.
Acest workshop este organizat de către Ministerul Federal German de Externe (Auswärtiges Amt) și Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).