Prăjitura cu brânză este, deseori, asociată cu cheesecake-ul american, din cauza componenţei sale ce include crema de brânză, dar şi blatul de prăjitură. #diez şi-a propus să aducă o reţetă simpă, uşoară, dar şi cât se poate de gustoasă.
Învaţă să prepari chiar tu acest deliciu, de origine americană. Combinaţia de cremă de brânză, alături de prăjitură îţi va lăsa gura apă.
Ingrediente pentru blat:
# 100 g de unt
# 5 linguri de făină
Ingrediente pentru umplutură:
# 500 g de brânză de vaci;
# 3 linguri de făină;
# 3 linguri de smântână;
# 3 gălbenuşuri de ou;
# 100 gr de stafide;
# 1 plic zahăr vanilat;
# 150 de gr zahăr;
# 1 plic praf de copt;
# coaja rasă a unei lămâi.
Mod de preparare:
# Pentru a obţine blatul, se amestecă făina cu untul topit, până se formează o masă sfărâmicioasă.
# Toată masa se aşează uniform în tava, în care urmează a fi pregătită prăjitura. În dependenţă de starea tavei, puteţi unge tava cu unt sau margarină (pentru a evita lipirea prăjiturei de tavă).
# Purcedem la pregătirea umpluturii. Într-un bol amestecăm brânza de vaci, smântâna, gălbenuşurile de ou, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat şi făina.
# După ce formăm o masă omogenizată, adăugăm coaja rasă a unei lămâi şi stafidele (în dependenţă de preferinţele fiecăruia). Crema de brânză urmează a fi trecută prin mixer, pentru a evita cocoloașele de brânză.
# Întreaga masă obţinută, o turnăm deasupra blatului sfărâmicios din tavă. Avem grijă să aranjăm crema de brânză uniform în tavă.
# Prăjitura o punem în cuptor la 200 de grade, timp de 45 – 50 de minute. Atunci când o scoatem din cuptor, ornăm cu zahăr pudră.
#diez vă doreşte poftă mare!
Irina Gurdila