(foto) Belfie, helfie, felfie: tendințele tinerilor în arta fotografică

collageewq
Foto: PC: colaj #diez

După apariția cuvântului selfie – poză pe care ţi-o faci singur, cu telefonul sau cu aparatul foto, tinerii au săpat mai adânc și au inventat noi tendințe în acest sens.

Există o mulțime de curente în ceea ce privește crearea fotografiilor. Oamenii devin tot mai ingenioși și doresc să pară tot mai neordinari, ca anume pozele lor să prindă la public.

 

# Belfie

 

PC: thweek.com
PC: thweek.com

Belfie este o fotografie a posteriorului tău. Se presupune că prima poză de genul dat a fost făcut în anul 2012 de către Jen Selter, de altfel un personaj cunoscut printre internauți datorită formelor sale.

 

# Felfie

 

PC: ibtimes.com
PC: ibtimes.com

Primele mențiuni ale tipului dat de fotografii se datează din anul 2013, însă abia peste un an i-a fost dată o definiție mai exactă. Felfie este o poză a fermierului. Această tendință a început de la un concurs al unui ziar irlandez, unde fermierul trebuia să realizeze o fotografie cu vreun animal de-al său. Ideea dată a fost pe placul oamenilor și s-a răspândit vertiginos.

 

# Moustache selfie

 

PC: selfiefails.net
PC: selfiefails.net

Moustache selfie sau în traducere – o fotografie a mustăților tale. Este specifică bărbaților. Totuși, există și tendința pozelor „fake moustache”, adică a mustăților false, care sunt lipite.

 

# Helfie

 

PC: elle.fr
PC: elle.fr

De ce să inventezi ceva nou dacă poți crea ceva dintr-un lucru deja existent. Astfel, helfie practic nu se deosebește foarte mult de tradiționalele selfie-uri, doar că ele presupun că tu îți scoți în evidență coafura sau părul.

 

# Selfeye

 

PC: thesecretobsession.com
PC: thesecretobsession.com

Selfeye se presupune că a fost inițiat de o companie ce realizează produse cosmetice. Ideea este că trebuie să-ți fotografiezi ochiul după ce te-ai folosit de rimel. Tendința a căpătat popularitate și pe site-urile de socializare găsești o mulțime de fotografii cu acest hashtag.

 

# Beardie

 

PC: shwirtz.tumblr.com
PC: shwirtz.tumblr.com

Bărbații doresc bucățica lor de pâine. Astfel, beardie, ce provine de la cuvântul beard (barbă), înseamnă nimic altceva, decât să-ți etalezi barba, elementul masculin.

 

# Dronie

 

PC: photojojo.com
PC: photojojo.com

Dacă ai încercat toate exemplele de mai sus sau acestea pur și simplu nu ți se par interesante, există încă ceva – dronie. Drona este un aparat zburător, ghidat cu o telecomandă, pe care este montată o cameră de filmat. În prezent, ea se utilizează pe larg pentru filmările de la înălțime a unor evenimente sau momente importante, cu ajutorul ei obținându-se videouri spectaculoase.

 

https://vine.co/v/Mt7nDzzilaF

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente