Primul business reality show din Moldova a încheiat procesul industrial al fabricii sale de business cu Gala Absolvenților „Business Factory”. Toți participanții proiectului s-au ales cu nominalizări și premii pe măsură, iar marele câștigător a devenit Ilie Crețu, tânărul de 23 de ani care dezvoltă o afacere în domeniul construcțiilor.
La Gala Absolvenților „Business Factory” au venit oameni de afaceri, membri ai juriului și ai comunității Angry Business, dar și susținătorii celor șapte participanți din proiect. Fiecare dintre ei s-a ales cu câte un titlu, reieşind din calităţile cu care s-a remarcat pe parcursul celor 8 săptămâni de Coaching.
Prin urmare, Ana-Maria Cojocaru a fost numită cea mai perfecționistă businesswoman, Viorel Barbănouă este considerat cel mai fancy participant din proiect, Valeria Cosonea a primit titlul de cea mai flexibilă femeie de afaceri, Irina Rogojina – încăpățânata proiectului, Daniel Budici – cel mai entuziast și Arcadie Scobioala – cel mai ingenios businessman.
Marele câştigător al primului reality show de business din țară este Ilie Crețu. Tânărul în vârstă de 23 de ani a obținut cel mai mare profit din proiect, compania sa de construcții cânştigând în 2 luni un profit de 74.500 de lei. Tot Ilie a devenit favoritul publicului, acumulând un total de peste o mie de voturi.
Premiile oferite de sponsorii proiectului au fost: șapte tablete de ultimă generație, câte 50 GB trafic internet oferit de unul dintre operatorii de telefonie mobilă din ţară și premiul special pentru câștigătorul proiectului – un iPhone 5s. Și echipa MBC a mai oferit un premiu special pentru Arcadie Scobioala: filmarea unui spot publicitar și difuzarea acestuia timp de o lună la postul de televiziune.
Reality show-ul Business Factory a durat 8 săptămâni și s-a desfășurat în perioada 25 octombrie – 27 decembrie.
Reamintim că, „Business Factory” este primul business reality show din Republica Moldova. Acesta presupune o serie de emisiuni TV în care 7 tineri din Moldova au fost instruiţi cum să genereze profit prin utilizarea unor tehnici simple, dar efective. În cadrul „Business Factory“ s-a demonstrat că este posibil să lansezi o afacere care să genereze profit în doar 2 luni de la apariţia ideii.