Crăciunul este ocazia pentru a ne aduna cu familia și prietenii și a petrece timpul bine și vesel împreună. #diez îți sugerează câteva idei de activități de grup la petrecerea de Crăciun, ca să animezi atmosfera și să creezi o dispoziție nemaipomenită.
#1. Cine sunt?
Scrie numele unei personalități celebre pe câte o hârtiuță pentru fiecare dintre invitații tăi și lipește-le hârtia pe spate la sosire. Scopul acestui joc este ca fiecare să afle „cine este” fără să citească hârtia. Fiecare invitat poate ghici personajul, doar punând întrebări cu răspuns de tip „da” sau „nu” celorlalți invitați. Inventează și câte un premiu simbolic pentru cei care ghicesc.
#2. Bagă mâna și ghicește
Umple un castron mare cu diferite obiecte cu forme cât mai diferite și ciudate. Acoperă-l cu un prosop vechi, lăsând o singură gaură, destul de mare pentru ca fiecare invitat să poate să bage mâna prin ea. Invită petrecăreții legați la ochi să bage mâna în castron și să scoată un obiect. Dacă persoana legată la ochi ghicește ce ține în mână într-o perioadă scurtă de timp, oferă-i un premiu!
#3. Umple ciorapul cu bomboane
Împarte invitații tăi în doua echipe și oferă-le câte un ciorap lung. Fiecare echipă trebuie să umple ciorapul cu o anumită cantitate de bomboane, prestabilită, ce se iau cu o lingură. Câștigă echipa care termină prima.
#4. Împachetează cadouri
Pregătește niște cutii, hârtii cu imagini simbolice de Crăciun, foarfece și alte rechizite necesare pentru împachetarea unui cadou. Fă o competiție între cine mai repede va împacheta un cadou. Se ia în considerație și creativitatea ambalajului.
#5. Șarada cântecelor și colindelor de Crăciun
Improvizează o șaradă a colindelor de Crăciun, ce trebuie ghicită de ceilalți invitați. Cu siguranță această activitate va ridica buna dispoziție. Participanții trebuie să ghicească denumirea colindelor sau a cântecelor după câteva rânduri care se pronunță.
#6. Ține minte: e Crăciunul!
Un joc amuzant, potrivit pentru petrecerea de Crăciun este o variație a celebrului Fazan. În acest joc, invitații tăi nu trebuie să-și pună la încercare vocabularul, ci să țină minte cuvintele spuse de ceilalți. Primul jucător spune „Cadoul meu de Craciun e un…” și spune un cuvânt care începe cu litera „A”. Următorul jucător repetă primul cuvânt și adaugă ceva care începe cu litera „B”. Cine nu reușește să repete exact toate cuvintele de dinainte, iese din joc. Câștigătorul este ultimul jucător care a putut repeta exact toate cadourile, în ordine alfabetică.
#7. Căciula lui Moș Crăciun
Atmosfera festivă a petrecerii tale de Crăciun poate fi și ea transformată în joc. Oferă fiecărui invitat câte o căciulă roșie de Moș Crăciun la sosire și explică-le regulile: nimeni nu își poate da jos căciula înainte de tine, iar ultimul care rămâne cu căciula în cap a pierdut. Mai târziu, după ce unii invitați vor uita complet de joc, scoate-ți discret căciula. Pe măsură ce alții observă, își vor da și ei jos căciulile roșii. Persoana care este atât de prinsă în conversație, încât rămâne ultima cu căciula în cap, a pierdut jocul. Oferă-i însă șansa de a fi primul jucător în următorul joc de petrecere.
#8. Sesiune foto amuzantă
Pregătește niște recuzită pentru fotografii amuzante împreună cu invitații tăi. Îndeamnă-i să pozeze, să schițeze grimase, să zâmbească și să se prostească în fața aparatului de fotografiat. Inventați și mici scene sau compoziții.
#9. Două minciuni și un adevăr/Two truths and a lie ideas
Fiecare persoană trebuie să spună două povestiri despre sine, care sunt minciuni și una care este adevărată. La fel, se poate spune și despre 3 cele mai dezastruoase cadouri de Crăciun pe care le-a primit: 2 vor fi minciuni și unul – adevăr. Jocul two truths and a lie ideas ar fi ideal pentru o seară cu prietenii în ajun de sărbători.
#10. O alternativă omului de zăpadă
Organizează oaspeții tăi în perechi și asigură-i cu multă hârtie igienică. Cum dai startul, o persoană din pereche trebuie să o înfășoare pe cealaltă cu hârtie din cap până-n picioare, pentru ca să arate ca un om de zăpadă și să adauge câteva detalii dintre obiectele propuse, spre exemplu: fular, nas roșu, pălărie, ghirlandă, ș. a.
#11. Antrenează-ți memoria
Pregătește un șir de obiecte cu tematica sărbătorilor de iarnă și aranjează-le pe o suprafață. Oferă participanților un minut pentru ca să le analizeze și să le memorizeze și apoi strânge-le. Va câștiga acea persoană, care va scrie, din memorie, cele mai multe obiecte din cele expuse, timp de 30 de secunde.
#12. Regula de aur – trebuie să poți lega o cravată!
Găsește câteva cravate cu imagini simbolice de Crăciun. Repartizează invitații în perechi, numărul cărora să coincidă cu numărul cravatelor pe care le ai. O persoană din echipă va trebuie să îi lege celeilalte cravata cu o singură mână, în nod clasic. Câștigă perechea care termină prima.