(video) 10 filme de privit în perioada sărbătorilor de iarnă

christmasmovies
Foto: 10 filme pe care să le privești în perioada sărbătorilor de iarnă. PC: rachelmhblog.blogspot.com

Spiritul sărbătorilor de iarnă vine în casele noastre treptat, iar noi, tot mai mult ne bucurăm de venirea Crăciunului privind filme tematice, adăpostiți la căldură și liniște. Iată 10 filme pe care să le privești în perioada sărbătorilor de iarnă.

Rare Exports: A Christmass Tale (2004)

Este ajunul Crăciunului în nordul Finlandei, când o echipă de arheologi reuşesc să-l găsească pe adevăratul Moş Crăciun. Numai că acesta nu este moşul pe care ai vrea să-l primeşti cu drag în casă. În timp ce copiii din vecinătate dispar misterios de acasă, tânărul Pietari şi tatăl său Rauno, de meserie vânător de reni, reuşesc să-l captureze pe Moş Crăciun şi încearcă să-l vândă companiei care le-au sponsorizat săpăturile. Însă în calea lor stau elfii lui Moș Crăciun, care nu se lasă învinși în încercarea de a-și salva liderul.

A Princess for Christmas (2011)

Jules Daly, o tânără din oraşul american Buffalo, se vede pusă în situaţia de a-şi asuma rolul de mamă pentru nepoţeii săi, după ce sora şi cumnatul îşi pierd vieţile într-un accident. La auzul veştii,  o rudă îndepărtată decide să o invite la castelul său medieval din Europa pentru a petrece Crăciunul. Aici, tânăra domnişoară se îndrăgosteşte iremediabil de un prinţ ca-n poveşti, alături de care încearcă să trăiască propria ei poveste de iubire. Însă aventura se complică atunci, când diferenţele de rang, avere şi răutatea cu care este întâmpinată de Arabella, logodnica lui Ashton, ameninţă să-i spulbere visul.

Home Alone (1990, 1992)

Legendarele filme din seria „Home Alone” sunt de nelipsit, de acum peste un deceniu, în perioada sărbătorilor de iarnă. Peripețiile băiatului Kevin McCallister singur acasă pot fi văzute în primul și în al doilea film.

A Christmas Carol (2009)

Filmul de animaţie inspirat de celebra nuvelă a lui Charles Dickens spune povestea lui Ebenezer Scrooge (jucat de actorul Jim Carrey), un britanic putred de bogat şi foarte zgârcit, pentru care Crăciunul nu este decât o zi lipsită de importanţă. El este readus în magia acestei sărbători de trei spirite care-l poartă în trei călătorii imaginare. Lansat în anul 2009, A Christmas Carol intră în categoria acelor filme pentru copii, care pot fi urmărite împreună cu întreaga familie, preferabil în preajma Crăciunului.

Bad Santa (2003)

„Bad Santa” este povestea a doi escroci care pleacă într-o excursie prin magazine, îmbrăcați ca Moș Crăciun și elful său. Însă, răspândirea fericirii nu este scopul lor. Cei doi plănuiesc să jefuiască fiecare instituție prin care trec. La un moment dat, „Moșul” întâlnește un copil de 8 ani ce îl învață adevărata semnificație a Crăciunului.

 

Christmas Story (Joulutarina) (2007)

Foarte demult, în Lapland, un băiețel pe nume Nikolas își pierde părinții într-un accident. Localnicii decid să aibă grijă de orfan și fiecare familie îl găzduiește timp de un an. Pentru a-și arăta recunoștința, Nikolas construiește jucării pe care le oferă gazdelor în preajma Crăciunului, în semn de rămas bun. La vârsta de 13 ani, Nikolas ajunge în casa lui Iisakki, un tâmplar morocănos, care-i interzice să mai fabrice cadouri. Pentru a salva tradiția, Nikolas va reuși să-l înduplece pe bătrânel și chiar să vină cu o soluție ingenioasă, care aduce bucurii copiilor la fiecare Crăciun, chiar și în zilele noastre.

Fred Claus (2007)

Fred Claus (Vince Vaughn) a trăit toată viața în umbra fratelui său. Fred s-a străduit, dar n-a putut să-l egaleze niciodată pe fratele său, Nicholas (Paul Giamatti), care era perfect. Nicholas a crescut un altruist, devenind un model pentru ceilalți, în timp ce Fred a ajuns la polul opus: obraznic, leneș și, în plus, ghinionist. Datorită insistențelor doamnei Claus, Nicholas cade, într-un final, de acord să-și ajute fratele, dar cu o condiție: să vină la Polul Nord și să-și câștige existența, muncind în atelierul lui Santa Claus (Moș Crăciun). Problema e că Fred nu poate fi ușă de biserică și, fiindcă se apropie Crăciunul, Fred ar putea pune în pericol cea mai frumoasă sărbătoare a anului.

The Polar Express (2004)

Eroul principal (voce Tom Hanks) nu crede în Moș Crăciun și nici în miracole. Un lucru extraordinar însă se întâmplă în ajunul Crăciunului. La ușa casei sale apare un tren – „Polar Express”, iar conducătorul (voce tot Tom Hanks) îl invită înăuntru. Aventura care va începe, întrece orice imaginație.

Love Actually (2003)

Înainte de Crăciun, în Anglia se petrec lucruri neobișnuite. Opt oameni își urmează drumul dictat de bătăile inimii și se îndrăgostesc. Evenimentele sunt filmate cu mult umor și romantism și cu acel dulce amar pe care-l trăiesc toți cei norocoşi sau ghinionişti atunci, când sunt sub vraja dragostei.

The Christmas Candle (2013)

Acțiunea este plasată în inima Angliei, în satul Gladbury. Legenda locală spune că, o dată la 25 de ani, un înger vizitează atelierul celui care făurește lumânările și atinge o lumânare. Persoana care va aprinde lumânarea respectivă va primi un miracol în Ajunul Crăciunului. Dar, în 1890, această legendă veche ar putea să dispară. David, un ministru, ajunge în micuțul sat, decis să-l modernizeze. Bărbatul care creează lumânările trebuie să lupte acum să păstreze legenda lumânării de Crăciun.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente