În București a fost lansată o platformă socială de transport

banner-tdms
Foto: TxiGratis.ro oferă transport gratuit persoanelor care se află în situații dificile, PC: V3teletech.com

O mulțime de proiecte sociale sunt transpuse pe net, întrucât ele par a fi mai valoroase și mai vizibile pentru moment. Astăzi, #diez vă va povesti despre o platformă excelentă, care ar putea fi implementată nu doar în România, dar și aici, în țara noastră.

TaxiGratis.ro este o platformă și proiect social bine-gândit, întrucât acesta promovează disponibilitatea transportului în rândurile persoanelor care se află în situații dificile.

În cadrul proiectului, persoanele care au dificultăți financiare, necesitatea de a se deplasa la spital sau alte situații speciale, pot beneficia de transport gratuit în trei sectoare ale orașului București.

Deocamdată, proiectul nu este susținut de nicio organizație, autoturismele fiind ale voluntarilor implicați. Băieții, de asemenea, își asumă și cheltuielile de transport și de benzină. Bineînțeles că sunt și persoane care profită de acest serviciu, pentru a se plimba gratis cu taxiul prin București, însă în cazul în care cineva apelează la acest serviciu, băieții fac un test de „bun-simț” pentru a depista dacă e falsă sau nu comanda.

Pe pagina proiectului, inițiatorul acestuia, Alex Bobes, în vârstă de 24 de ani, a anunțat că îi este mult mai ușor să investească în platforma sa, decât să doneze banii unei organizații, întrucât, în acest caz, el știe sigur pe ce sunt cheltuiți banii. „Chiar dacă costurile proiectului sunt semnificative, considerăm că ajutorul pe care îl oferim și bucuria simțită de oamenii pe care îi ajutăm sunt mai presus de orice lucru”, afirmă Alex pe pagina sa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente