(foto) Cele mai strategice stații din centrul Chișinăului la care să aștepți microbuzul

inter1
Foto: Mai multe rute de microbuz suprapuse PC: captură eway.md

Din 1 noiembrie s-au schimbat traseele rutelor de microbuze din Chișinău. Locuitorii orașului sunt încă buimăciți de schimbări, apar multe aplicații și hărți cu noile trasee, dar totuși: Unde să aștepți microbuzul dacă ești în Centru și ai nevoie să te duci într-un alt sector?

Echipa #diez a încercat să identifice cele mai strategice stații care să le alegi, dacă ești în Centru. Datorită platformei eway.md am suprapus mai multe trasee, pentru a vedea unde sunt cele mai multe puncte comune. De asemenea, dacă vreți să căutați conexiuni între microbuze, noi recomandăm cu încredere această platformă.

În urma cercetărilor, am descoperit că uneori va fi mai eficient dacă vă duceți pe străzile Mihai Viteazul, Ismail sau intersecția Grigore Vieru cu Albișoara, dacă vreți foarte repede să ajungeți undeva.

Deci, unde să aștepți dacă te duci:

Din Centru la Buiucani

Noi recomandăm intersecțiile București sau Șciusev intersecție cu Pușkin sau Bodoni. De aici veți putea lua microbuzele 101, 103, 115, 125, 154.

La fel, un alt punct strategic este la intersecția Vasile Alecsandri cu Alexandru cel Bun, de aici veți putea găsi microbuzele 136, 108, 171 sau, dacă vă duceți până la Hâjdeu, și 174.

 

Spre Buiucani
Spre Buiucani PC: captură eway.md

 

Din Centru la Botanica 

Puteți aștepta la intersecțiile străzilor Pușkin sau Bănulescu-Bodoni cu 31 august 1989, București sau Kogălniceanu, microbuzele 101, 115, 188 sau, la intersecția Alecsandri cu Alexandru cel Bun, 175.

 

Spre Botanica
Spre Botanica PC: captură eway.md

 

Din Centru la Telecentru 

Mai multe microbuze spre Telecentru veți găsi la intersecția Alexandru cel Bun cu Vasile Alecsandri, microbuzele 108, 180, 190 sau, pe de București sau Kogălniceanu intersecție cu Puskin sau Bodoni, microbuzele 115 sau 124.

 

Spre Telecentru
Spre Telecentru PC: captură eway.md

 

Din Centru la Râșcani

Dacă vreți să vă duceți la Râșcani sau prin acea regiune, nu prea are sens să căutați microbuze mai sus de bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Cele mai importante puncte de legătură sunt intersecțiile Ierusalim cu Grigore Vieru (152, 162, 175) și Albișoara cu Grigore Vieru (111, 126, 127, 107).

 

Spre Râșcani
Spre Râșcani PC: captură eway.md

 

Din Centru la Ciocana 

Dacă vă duceți la Ciocana puteți folosi aceeași schemă ca și pentru Râșcani. Intersecțiile cele mai importante sunt Ierusalim cu Grigore Vieru (116, 129) și Albișoara cu Grigore Vieru (166).

 

Spre Ciocana
Spre Ciocana PC: captură eway.md

 

Din Centru spre Poșta Veche 

Dacă vă duceți spre Poșta Veche cel mai mare noroc îl veți avea dacă sunteți la intersecția Grigore Vieru cu Albișoara (126, 127, 134, 162, 189).

 

Spre Poșta Veche
Spre Poșta Veche PC: captură eway.md

 

În concluzie: încercați să învățați hărțile troleibuzelor și autobuzelor, asta vă va disciplina și vă va scuti de nervi în plus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente