Toamna ne gândim la mere din grădina bunicii, la galbene gutui și la struguri din vie. Și ce ar fi dacă le-am combina pe toate acestea într-un compot aromat, pe care să-l servim împreună cu cei dragi, acasă? Asta ar însemna că noi am mai făcut unul din cele 10 lucruri recomandate pentru această toamnă.
Să faci un compot din fructe de toamnă nu e aparent greu dar sună interesant, și gustos în același timp. Eu am profitat de excursia de weekend pe care am făcut-o acasă, la sudul Moldovei, și am fost plăcut surprinsă să găsesc în grădina părinților atât de multe surprize aromate, pe care le-am combinat foarte repede, în ceea ce numim noi, compot de toamnă.
Ce am folosit?
# Mere
# Gutui
# Zmeură (da, se mai găsesc și în versiunea tomnatică)
# Struguri albi
Ceea ce-ți mai trebuie este apă și după preferință zahăr. Eu am preferat să nu folosesc zahăr, pentru a păstra intact gustul fructelor.
Procedura e simplă: după ce a fiert apa, adaugăm fructele curățite și tăiate anterior, și lăsăm totul la foc mic, vreo 10 minute.
Vă sfătuiesc să folosiți neapărat gutui, pentru că în ele se află cu adevărat „toamna”. Aceea pe care căutăm să o găsim în muzică, în plimbări sau, de ce nu, în cele 10 lucruri recomandate de #diez pentru lunile octombrie și noiembrie.