Alcoolul e mai periculos pentru tineri decât marijuana, spun oamenii de știință

MARIJUANA
Foto:Marijuana. PC: nkyjoye.com

Oamenii de știință de la Universitatea din New York au stabilit că consumul de alcool expune tinerii la mai multe pericole, decât fumatul marijuanei.

Ei au analizat datele despre alcoolismul în rândul tinerilor și a consecințelor consumului de cannabis, anunță aceștia pe NewsWise, site-ul universității.

Specialiștii au studiat circa 7,500 de americani în vârstă de 18 ani, care au consumat alcool sau marijuana în perioada 2007-2011. La sfârșit, ei au făcut concluzia că fumatul marijuanei compromite relația cu autoritățile, iar consumul de băuturi spirtoase poate destabiliza relațiile cu colegii și chiar duce la accidente rutiere. În cazul alcoolului, acest risc crește de 13 ori, pe când în cazul cannabisului – de trei. A fost stabilită și o regularitate: în urma consumului frecvent de alcool efectul negativ să mărește, ceea ce nu poate fi spus despre marijuana.

2/3 din adolescenții americani servesc băuturi spirtoase, iar aproape jumătate din teenageri au încercat marijuana cel puțin o dată în viață. În studiu, nu sunt prezentate statistici în legătură cu consecințele în legătură cu urmările consumului de alcool și marijuana în același timp.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente