O prezentatoare TV a scandalizat Arabia Saudită, fiindcă a apărut pe ecran fără văl

Untitled
Foto: Prezentatoarea a apărut fără văl la televiziunea de stat din Arabia Saudită. PC: Captură YouTube

Situația fără precedent a avut loc la televiziunea de stat. Lipsa vălului pe capul femeii a stârnit controverse în societatea arabă, profund conservativă.

Tânăra citea un buletin din Londra la postul Al Ekhbariya, menționează The Independent. Chiar dacă au fost cazuri când la emisiunile transmise la televiziuni de stat au apărut femei cu capul dezgolit, acest lucru niciodată nu s-a întâmplat în cazul prezentatoarelor.

Saleh Al Mughailif, purtătorul de cuvânt al televiziunii și radioului din Arabia Saudită a declarat că corespondentul a citit știrile din studioul din Marea Britanie. „Ea nu era în Arabia Saudită când prezenta buletinul și noi nu tolerăm oricare transgresiuni a valorilor sistemului de stat”, a adăugat el. El a asigurat publicul că va lua măsurile necesare ca acest lucru să nu se întâmple, după ce mulți telespectatori și-au exprimat nemulțumirea.

Postul TV Al Ekhbariya, care are sedii în orientul Mijlociu, Europa și America, e cunoscut pentru faptul că are buletine prezentate de femei. În 2004, anume la acest post a apărut prima prezentatoare de știri din Arabia Saudită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente