ADMITERE 2014: Care sunt prețurile apartamentelor de închiriat pentru viitorii studenți

inghesuiala-la-cazare-campusul-hasdeu1348840284
Foto: PC: citynews.ro

Tinerii care nu locuiesc în Chișinău vor trebui să-şi găsească o locuință pe perioada studiilor. Și pentru că nu toate universitățile oferă locuri de cazare în cămine pentru studenți, unii vor fi nevoiți să închirieze un apartament sau o cameră de cămin.

Potrivit Publika TV, în acest an, studenții vor plăti mai mult pentru chirie, din cauza deprecierii leului. Chiria pentru un apartament cu o cameră în capitală porneşte de la 130 de euro. Pentru un apartament cu două camere veţi plăti între 200 și 300 de euro, iar pentru unul cu trei camere – până la 300 de euro.

Preţurile sunt mai mici în cazul în care închiriaţi o cameră. Chiria unei camere într-un apartament este de aproximativ 100 de euro. În acest caz, va trebui să împărţiţi bucătăria şi baia cu alte persoane. Comună poate fi şi vesela.

Cea mai bună opţiune ca preţ este cazarea în căminele studenţeşti. Taxele lunare pentru cazare în cămine variază între 100 şi 200 de lei, în funcţie de instituţia de învăţământ şi de condiţiile oferite. Pentru această sumă veţi primi un pat şi un dulap si veţi împărţi camera cu două, trei sau chiar patru persoane.

Aceşti bani acoperă doar 40 la sută din cheltuieli, restul fiind suportate de instituţiile de învăţământ. Locurile în cămine sunt oferite, primordial, studenţilor din familii numeroase.

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente