(foto) Peste 2.000 de absolvenţi de la Academia de Studii Economice și-au luat diplomele

IMG_7002
Foto: Absolvenţii de la ASEM şi-­au primit diplomele

Sunt deja economiști şi se mândresc cu asta. Vineri, 12 iulie, absolvenții ciclului I licență al Academiei de Studii Economice din Moldova şi­-au ridicat certificatele ce îi califică drept specialiști în economie.

Ceremonia de înmânare a diplomelor a durat aproximativ două ore şi a fost încheiată de un recital al corului Cantabile. În acest an Academia de Studii Economice a pregătit 2.413 tineri specialiști în Economie, Business şi Administrare, Administrație publică, Statistică şi previziune economică.

În cadrul evenimentului au fost felicitați în primul rând cei mai buni 10 absolvenți ai acestui an, aceștia primind pentru prima dată, oportunitatea de a se înscrie fără concurs la ciclul II, de masterat.

Rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, le-­a urat absolvenților curaj, răbdare, să aducă faimă țării, dar şi instituției de învățământ pe care au absolvit-o şi i-­a asigurat că au luat decizia corectă în ceea ce privește alegerea instituției pe care au finalizat-o.

Absolvenții au fost încântați de faptul că au finalizat studiile şi au menționat că vor să se angajeze cât mai curând în câmpul muncii. „Este un moment foarte important în viața fiecăruia dintre noi. Succesul depinde de capacitatea fiecăruia de a implementa ceea ce a învățat. Suntem împărțiți în două categorii: cei care nu se vor acomoda schimbării şi vor părăsi piața şi cei care vor înfrunta problemele. Vă îndemn să faceți parte din cea de a doua categorie”, spune unul dintre zece cei mai buni absolvenți ai ASEM, Alexandru Ghedrovici.

„După absolvire îmi caut de lucru, vreau să mă angajez, am terminat facultatea de Merceologie şi Comerţ. Pe noii studenți îi sfătuiesc să învețe mult”, spune un absolvent.

„După facultate probabil că o să-­mi continui job­ul actual, căutându-mi altul în care să mă regăsesc şi să mă reprezinte. Nu am avut multe așteptări referitor la studiile de aici, dar nu toate s­-au adeverit. Pe noii studenți îi sfătuiesc să nu se complice, să­-şi aleagă domeniul care le place, să­-şi aleagă vocația şi facultatea pe care o vor, pentru că o dată ce faci job­ul care îți place, nu ești nevoit de fapt să lucrezi”, spune Roman Bălţeanu.

După ceremonia propriu-zisă, absolvenții au fost invitați în aulele facultăților pentru a primi fiecare certificatul ce îi califică drept specialiști. În acest an ASEM se poate mândri cu 3 absolvenți care au terminat studiile cu 10 pe linie şi 305 absolvenți cu media peste 9.

 

Absolvenţii de la ASEM şi­au primit diplomele
Absolvenţii de la ASEM şi­-au primit diplomele
Absolvenţii de la ASEM şi­au primit diplomele
Absolvenţii de la ASEM şi­-au primit diplomele
Absolvenţii de la ASEM şi­au primit diplomele
Absolvenţii de la ASEM şi­-au primit diplomele

Reporter Special, Nicoleta Cîrlig

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente