Mesajul lui Andrei Curăraru pentru tinerii absolvenți din 2014

curararu
Foto: Andrei Curăraru PC: Andrei Curăraru

Andrei Curăraru, Consultant Principal la Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova, și lector la ULIM, a publicat pe blogul un mesaj pentru tinerii care absolvesc liceul, dar și facultatea în 2014 (și nu numai).

„Mesajele adresate absolvenților sunt întotdeauna pline de laude și sfaturi înțelepte, de citate și de promisiuni de măreție. Eu nu voi fi original și voi începe și eu cu un sfat: Riscați!

Sunteți la vârsta și în condițiile în care vă permiteți luxul să o faceți, să greșiți, să experimentați și să învățați. Da, să învățați, pentru că studiile voastre abia încep. Viața este cea mai bună școală, în Universitate primiți o bază, puteți sta pe umerii giganților cărțile cărora le-ați citit, dar realitatea este, de multe ori, altfel. Nu veți mai primi note, dar veți acumula respect, nu veți mai fi obligați să citiți, dar va trebui pentru a crește ca și personalitate, nu veți fi obligați să vă ridicați în picioare când veți vedea un profesor, dar veți face-o instinctiv atunci când veți întâlni un om care v-a format cu adevărat.

Sunteți, însă, și la vârsta marilor dezamăgiri, multe dintre iluziile pe care le nutriți din copilărie se vor surpa imediat ce veți intra în primul vostru birou sau veți primi salariul. Dar, cândva erați foarte dezamăgiți de faptul că nu puteți zbura sau deveni invizibili și a trecut. Și asta va trece. Numai nu uitați despre faptul că trebuie să lucrați așa ca să nu vă fie rușine, nu cum sunteți plătiți și că în fața voastră sunt oameni care simt și aspiră ca și voi. Nu faceți ceea ce nu ați vrea să vă facă alții.
Eu nu am răspunsuri, dar mă pricep la întrebări. Cine ești? Ce îți place? Cine/ce contează? Ce nu ai face niciodată? Aceste sunt întrebările la care urmează să găsiți răspunsuri, le caut și eu. Nu disperați, pentru ca au fost mii până la voi și nu vă faceți iluzii pentru că totul e trecător. Sper să fiți o generație de oameni mai buni! Vă salut!”

Și un mesaj cu mult mai bun decât al meu de la Baz Luhrmann:

Sursa: Andrei Curăraru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente