Topul activităților pe care le puteți face în Orășelul European din PMAN

WP_20140510_010
Foto: Premiile câștigate de reporterul #diez

De sărbătoarea Zilei Europei în Moldova, 10 mai, a fost amenajat un orășel european în Piața Marii Adunări Naționale, care reunește majoritatea ambasadelor europene din Moldova și proiectele europene.

Echipa #diez a mers în recunoaștere pentru a vedea ce pot face vizitatorii orășelului european. Aici puteți vedea harta orășelului european pentru a putea găsi mai ușor corturile ambasadelor europene.

Teste de cultură generală

Testele de cultură generală și quiz-urile sunt cele mai populare activități permițând vizitatorilor să câștige premii.

#1. Quiz ceh

Test de cultură generală despre Cehia, sunt trei variante a câte 10 întrebări, iar câștigătorii se extrag la ora 16:00, premiile sunt tricouri cu simbolurile Cehiei, bere cehă și halbe pentru bere.

#2. Quiz polonez 

Quiz polonez
Quiz polonez

Sunt patru rude în care vizitatorii pot participa, la ora 14:30, 15:30, 16:30 și 17:30. Sunt întrebări legate de cultura poloneză, trebuie să amplasați pe hartă orașe sau să numiți personalități. Toți participanții câștigă premii din partea la PolishAid.

#3. Quiz lituanian

La cortul Lituaniei, sunt întrebări cu 3 nivele de dificultate, iar dacă răspunzi corect, câștigi instant un premiu. Întrebarea de nivel dificil care mi-a fost dată a fost: Câți km de la mare are orașul Klapedia. Eu am răspuns: 27, și am câștigat un premiu.

#4. Quiz leton 

Letonia are un bol cu întrebări, și dacă răspunzi corect îți poți alege un premiu din cele prezente pe masă.

#5. Quiz moldovenesc 

Moldova, la fel ca Lituania are întrebări de diferite dificultăți cu tematică europeană sau despre Moldova. Premiile sunt niște pungi de pânză, tricouri și cărți.

#6. Quiz francez

Franța are un quiz din 3 întrebări pe tematică europeană, prima întrebare fiind care sunt primele 6 țări ale UE. Premiile se extrag la fiece oră fixă: 14:00, 15:00, 16:00, 17:00 și puteți câștiga un set de macaroons.

Lecții de limbi străine

Programul pentru învățarea limbilor străine
Programul pentru învățarea limbilor străine

Puteți învăța ceha între 13:00 – 13:30, germana între 13:30 și 14:00, italiana între 14:30 – 15:00, lituaniana între 15:00 – 15:30, turca între 15:30 – 16:00, și bulgara între 16:00 – 16:30.

La fel, în Orășelul European puteți:

Învăța lucruri specifice despre țări

Majoritatea țărilor au informații despre cultura lor, dar de asemenea oferă hărțile țărilor și capitalelor, așa că dacă planificați să vă duceți, puteți veni să vă aprovizionați.

Asculta muzică tradițională

Austria a prezentat o serie de cântece tradiționale, iar ambasada Spaniei au prezentat dansuri de flamenco.

Gusta mâncăruri și băuturi tradiționale

Practic fiecare ambasadă oferă ceva interesant: Italia – gelato, Spania – sangria și paella, Cehia – bere, România – mici, Turcia – kebap, Marea Britanie – ceai, Belgia – bere și cârnăciori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente