Top știri din 17 martie

DSC-0396-1000-1000
Foto:Concursul Inițiativei Central Europene pentru tinerii scriitori PC: bjbn.ro

Deputații vor apartamente, șoferii microbuzelor cer tarife mai mari, americanii susțin legalizarea marijuanei, iar tinerii scriitori au o oportunitate bună. Mai multe află în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 17 martie 2014.

#1. Concurs pentru tinerii scriitori. Premiu – 5.000 de euro pentru un sejur de 3 luni în Europa

Programul Inițiativei Central Europene în colaborare cu Asociația Scriitorilor Sloveni invită tinerii scriitori din țările Europei Centrale să participe la Festivalul Internațional literar din Vilenica, care va avea loc în perioada 3-7 septembrie 2014, în mai multe localități din Republica Slovenia.

#2. Desenul lui Andrei Bolocan a intrat în top 10 la concursul L’expo din Montreal

Andrei Bolocan, fostul prezentator de la postul JurnalTV, și potrivit unui vox pe #diez, unul din tinerii cu cel mai mare potențial din America de Nord a participant la un concurs cu desene în Montreal, Canada și a reușit să intre în top 10 din 250 lucrări participante în competiție.

#3. Deputații care au primit apartament în 2004 și mai vor un apartament în 2014

În fiece parlament se găsesc deputați care ori nu au unde locui, ori mai vor câte un apartament de ici-colea, ori mai ieftin ori într-o locație mai potrivită.

#4. Parodie: Emoțiile a 6 modele Playboy care se sărută pentru prima dată

Așa cum era de așteptat, parodiile la video cu cei 20 necunoscuți care se sărută pentru prima dată, au apărut ca ciupercile după ploaie, și de la glume au apărut și branduri care au lansat câte o parodie.

#5. Băsescu: Nu voi mai insista pe ideea proiectului de unire a României cu Moldova

Președintele României, Traian Băsescu, afirmă că nu va mai insista pe ideea proiectului național privind unirea României cu Republica Moldova.

#6. Cum a reușit Amanda Seyfried să treacă de securitate, cu un cuțit, în avion?

Abia când a ajuns la destinația finală actrița americană, a observat că a avut cu ea pe tot parcursul călătoriei un cuțit. Aceasta nu a așteptat mult și le-a scris celor de la securitatea domestică un mesaj pe Twitter.

#7. 10 personalități care susțin legalizarea marijuanei

În America tot mai multe state legalizează marijuana. Ultima persoană notorie care s-a pronunțat ”pro” a fost actorul Morgan Freeman: ”legalizați-o odată și impozitați-o, așa cum facem cu alcoolul.” Iată alte 10 personalități care susțin legalizarea marijuanei.

#8. 12 fotografii uimitoare care te vor transporta în India la Festivalul Holi

Festivalul Holi sau Festivalul Culorilor este un eveniment anual în India care celebrează victoria binelui asupra răului, dar şi începutul primăverii în luna martie.

#9. Cel mai popular posterior: de la Instagram la Vanity Fair

Jen Selter a devenit foarte populară de la pozele pe care le posta pe Instagram cu posteriorul ei impunător, care după declarațiile sale este rezultatul exercițiilor asidue de fitness.

#10. Tariful de la microbuz nu se majorează. Greva șoferilor ar putea începe oricând

Șoferii de microbuze de pe rutele 103, 105, 125, 155 și 186, anunțau în weekend că de luni vor ieși în grevă, dar se pare că au fost doar amenințări false, deoarece locuitorii orașului Chișinău au putut călători cu microbuzele de dimineață.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente