Din 1 martie au intrat în vigoare plăcuțele galbene pentru transportul de călători

14fd0fd776b8d0e21bdf1f1a2c57c5aa
Foto: PC: moldovenii.md

Conducătorii auto implicați în transportarea pasagerilor au la dispoziție șase luni pentru schimbarea numerelor de înmatriculare. Noua placă este identică cu cea actuală după dimensiuni, emblemă şi combinația de litere și cifre.

Atribuirea unor numere speciale pentru transportul de călători va atenţiona participanţii la trafic şi va responsabiliza şoferii care transportă pasageri. Controalele transportului de călători (pe criteriul culorii plăcii de înmatriculare) vor înăspri verificarea respectării normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile naţionale, precum şi a celor care reglementează activitatea de taximetrie, inclusiv verificarea efectuării în termen a inspecţiei tehnice periodice, identificarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi a agenţilor economici care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

Plăcile de înmatriculare de culoarea fondului galben sunt eliberate agenților economici, care deţin licenţă pentru genul de activitate „Transportul auto de călători în folos public”. Înlocuirea plăcilor se efectuează contra plată conform tarifului stabilit la secțiile de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto ale ÎS „CRIS „Registru”.

Hotărârea privind introducerea plăcilor de culoarea fondului galben de înmatriculare pentru transportul de călători a fost aprobată de Guvern pe 22 ianuarie 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente