Top știri din 17 decembrie

Turcia
Foto: Cei mai buni elevi la olimpiada de matematică din Turcia

Cei mai buni elevi, cei mai frumoși brazi și ”Cel mai bun cadou de Crăciun” în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 17 decembrie 2013.

#1. Olimpic la matematică: ”Am nevoie de o medalie de aur ca să ajung la Harvard”

Moldova are zeci de elevi medaliați la olimpiadele internaționale, în mai multe domenii. Unul dintre ei este Dionisie Nipomici, elev în clasa a XI-a la Liceului Teoretic „Orizont”, care visează să învețe la Universitatea Harvard din SUA.

#2. Cei mai buni 27 de elevi din țară vor fi premiați la Gala Olimpicilor

Tinerii olimpici și elevii care au luat medalii, premii la olimpiadele internaționale şi regionale și care au reprezentat Moldova la cele mai importante concursuri din lume vor fi premiați de către Ministerul Educației pe 20 decembrie, în cadrul Galei Olimpicilor 2013.

#3. Căutăm cei mai frumoși brazi de Crăciun din Republica Moldova

Brazi din toată Moldova, uniți-vă! Cristina Andronache, o cititoare a site-ului de știri #diez, ne-a întrebat unde sunt cei mai frumoși brazi din Moldova, și ne-a trimis o poză cu bradul din Nisporeni.

#4. “Cel mai bun cadou de Crăciun” – un film german în care apare Moldova

Postul Național German de televiziune ZDF, lansează în fiecare an câte un film înainte de Crăciun. În acest an regăsim Moldova în filmul “Beste Bescherung” (Cel mai bun cadou de Crăciun).

#5. The Economist: Orele lucrate sunt invers proporționale cu productivitatea

Bertrand Russell, filosof englez, nu a fost un fan al muncii. În anul 1932, în eseul său, ” In Praise de Trândăvie” a calculat că pentru ca societatea să fie mai bine gestionată, persoanele ar trebui să lucreze în mediu doar patru ore pe zi.

#6. Puteți face donaţii către ONG-uri direct pe Facebook

Facebook a anunţat că începând cu 15 decembrie 2013 va oferi asociaţiilor non-profit posibilitatea de a avea butoane de donaţii direct pe paginile din reţea.

#7. A fost lansat brandul național al vinurilor moldovenești „Wine of Moldova”

Republica Moldova a lansat astăzi, 17 decembrie, brandul național al vinurilor moldovenești „Wine of Moldova”, autoritățile sperând că vor reuși astfel să asigure sporirea calității, dar și a consumului de vin pe plan intern și a exportului pe piețele externe.

#8. Noi interziceri ce vizează fumătorii țigărilor cu arome și celor slim

Ţigările cu arome și slim ar putea fi interzise, iar pe toate pachetele vor apărea mesaje mult mai mari cu privire la pericolul fumatului. Aceste amendamente la legea cu privire la tutun şi articolele de tutun,au fost examinate astăzi de Guvern, la inițiativa Ministerului Sănătății.

#9. Comisia Europeană a acceptat finanțarea construcției unui pod peste Prut

Comisia Europeană a acceptat finanțarea construcției podului rutier Iași-Ungheni în vederea interconectării Republicii Moldova la rețeaua transeuropeană de transport.

#10. Anul de învățământ 2013-2014 în cifre

În anul de studii 2013/14, în instituțiile de învățământ superior au fost înmatriculate 19,2 mii persoane la Ciclul I (cu 1,2 mii persoane mai puțin față de anul de studii precedent) și 7,2 mii persoane la Ciclul II (cu 0,4 mii mai puțin).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente