Startup Moldova, prezentat studenților de la USM

IMG_9021
Foto:Alexandru Popovici despre Startup Moldova

Afacerile prospere pot fi inițiate deja și de tinerii care nu au resursele financiare necesare. Acest lucru este mai ușor atunci când există asemenea portaluri ca și „Startup Moldova”.

Astăzi, 4 decembrie 2014, a avut loc prezentarea Startup Moldova studenților Universității de Stat din Moldova. Evenimentul s-a desfășurat în incita Sălii de Lectură din Blocul 4 „Matematică și Fizică” de la USM.

Dumitru Popa, președintele Alianței Studenților USM a deschis evenimentul. El a spus că „astăzi vă vom prezenta posibilitățile de acumulare a resurselor financiare pentru dezvoltarea propriei afaceri”.

Dumitru, Alianța Studenților USM
Dumitru, Alianța Studenților USM

Alexandru Popovici, co-fondatorul Asociației Startup a Moldovei a vorbit despre proiect. El a vorbit despre metodele de colectarea a resurselor de finanțare prin intermediul site-urilor care permit acest lucru. „Pe această platforma tânărul filmează un video de aproximativ trei minute, unde își expune ideea și dacă convinge, ia finanțările care vin din extern. Trebuie să nu uităm că și fiecare „dar” trebuie răsplătit.”

Pe platformă are loc o selecție naturală de proiecte. Portalul  http://www.startup-moldova.com este această platformă magică prin care pot fi promovate și dezvoltate proiectele.

Plata se face printr-un card bancar, dar se preconizează ca în câteva săptămâni va fi posibil finanțarea și prin intermediul terminalelor de plată. Dacă se acumulează bugetul timp de 60 de zile, atunci el își ia banii și începe să dezvolte afacerea. De ce doar 60 de zile? Pentru că acest termen este suficient pentru a înțelege dacă acesta este de succes sau nu. În cazul în care nu adunați banii suficienți, banii deja adunați se redistribuie investitorilor.

Studenții USM la prezentarea Startup Moldova
Studenții USM la prezentarea Startup Moldova

La proiect au colaborat împreună cu Ministerul Educației și Tineretului, AGEPI, astfel încât tinerii își pot înregistra din start ideea drept proprietate intelectuală.

Sfaturi de la Startuperi:

#1. Creează un filmuleț interactiv astfel încât el să poată deveni viral;

#2. Promovează filmulețul filmat pe rețelele de socializare;

#3. Ai grijă ca să exprimi clar cine ești, ce dorești să faci, ce beneficiu vor avea investitorii?

#4. Scrie de câți bani ai nevoie;

#5. Scrie ce oferi în schimb pentru fiecare sumă investită;

#6. Fiți atenți la condițiile afișate pe site;

#7. Înregistrează-te și aplică!

În final, Dumitru a adăugat: „Nu ezitați să va înregistrați ideile la AGEPI, dacă inițial nu aveți resursele financiare. El a urat succese tinerilor și i-a încurajat să își dezvolte propriile afaceri. Platforma dată este și o metodă de testare a ideii pe care o aveți.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente