Top 10 tineri moldoveni din America de Nord și America de Sud

rudoi
Foto: Elena Rudoi alături de tineri mexicani PC: Facebook

Rezultatele topului au la bază un vox făcut de echipa #diez, la vox au participat 75 cititori #diez, cu vârsta preponderent între 21 și 26 ani. Vox-ul a avut scopul de a identifica tineri din Moldova care sunt bravo peste hotarele țării natale și care mai mult sau mai puțin s-au integrat și ajută Moldova de departe.

Cititorii #diez știu mai multe persoane din Moldova care s-au remarcat în Americi. Avem reprezentanți chiar și în Chile sau Mexic.

Vedeți aici topul tinerilor moldoveni din Asia, Africa și Australia.

#1. Alexandru Culiuc, SUA 

Alexandru Culiuc PC: culiuc.com
Alexandru Culiuc PC: culiuc.com

Alexandru lucrează la FMI, este fost absolvent Harvard, de asemenea are un blog cu analize care cititorii din Moldova îl apreciază. Aici găsiți blogul.

#2. Anatolie Zlotea, Canada 

Anatolie Zlotea PC: Facebook
Anatolie Zlotea PC: Facebook

A fondat Asociația Sportivă FC Moldova în Canada. De asemenea face afaceri moldo-canadiene.

#3. Cristina Batog, SUA 

Cristina Batog PC: pentruea.md
Cristina Batog PC: pentruea.md

Președintele Asociației ”Casa Mare” din Washington, DC. De asemenea se implică activ în rețeaua de moldoveni din Statele Unite ale Americii.

#4. Dumitru Ojog, Chile 

Dumitru Ojog PC: linkedin.com
Dumitru Ojog PC: linkedin.com

Dumitru a fost student Erasmus în Olanda, acum face un program de schimb de studenți la Universitatea din Santiago, Chile. E unul din puținii reprezentanți ai Moldovei în America de Sud.

#5. Alexandru Balan, SUA

Alexandru Balan PC: Adevărul.ro
Alexandru Balan PC: Adevărul.ro

Alexandru este inginer. Și este tânărul care revoluționează securitatea aviației civile. Împreună cu echipa a creat SIAAB 2.

SIAAB 2 este un sistem anti-traumă, la fel de important pentru prevenirea unor tragedii la bord. Cu opt secunde înainte de coliziune, calculatorul declanşează un rezervor care emite un lichid ce se transformă în spumă. Astfel, pasagerii sunt protejaţi de impactul cu obiectele din salon, care le poate provoca leziuni serioase.

#6. Elena Rudoi, SUA/Mexic

Elena Rudoi PC: Facebook
Elena Rudoi PC: Facebook

Elena Rudoi, locuiește în SUA, dar acum este în Mexic în cadrul unui program. În Moldova ea a fost în AIESEC, apoi s-a lansat în afaceri, creând o companie ce produce beanbag-uri.

#7. Oleg Ciubotaru, SUA

Oleg Ciubotaru PC: youtube.com
Oleg Ciubotaru PC: youtube.com

Persoana care a ajutat ca TEDx să vină în Moldova, cât era în Moldova, dar și din SUA, Oleg se implică în multe proiecte legate de IT. De multe ori face recomandări foarte bune.

#8. Adrian Mustea, SUA 

Adrian Mustea PC: captură Facebook
Adrian Mustea PC: captură Facebook

Adrian lucrează la Microsoft. Acesta a donat R. Moldova un lot de peste 100 de cărți în domeniul IT, participă la mai multe evenimente de promovare a R. Moldova în zona or. Seattle, st. Washington. A oferit susținere, inclusiv financiară, cauzelor sociale din R. Moldova.

#9. Andrei Bolocan, Canada 

Andrei Bolocan PC: Facebook
Andrei Bolocan PC: Facebook

Cât era în Moldova, Andrei era prezentator la JurnalTV, după asta a emigrat în Canada, unde are o emisiune online care ar trebui să fie de umor în care dezbate diferite lucruri, emisiunea este contestată de unii, îndrăgită de alții. Emisiunea se numește Lumina, episoade puteți vedea aici.

#10. Cristian Ziliberberg, SUA

Cristina Ziliberberg PC: TEDxChisinau
Cristian Ziliberberg PC: TEDxChisinau

Cristian studiază la Northwestern. În Moldova, în 2011 a fost și speaker la TEDxChisinau. Atât acolo cât și în Moldova, Cristian, este văzut ca o persoană cu valoare în ceea ce spune și ceea ce face.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente