Elizabeth Linder, expertul Facebook ce a venit în Moldova, ieri în cadrul unei întâlniri informale cu tineri și specialiști digital, a oferit câteva exemple de politicieni care folosesc cu succes rețelele de socializare.
În Noua Zeelandă, în urma unui studiu, s-a demonstrat precum politicienii care sunt pe Facebook, au mai mare șanse să aibă succes, de asemenea la fiecare 1.000 fani pe Facebook, procentul electoral poate crește cu până la 1,4%.
La ultimele alegeri din Albania și Germania, Facebook-ul a fost folosit ca un mediu de dezbatere între politicieni.
Iată recomandările care le-a dat Elizabeth Linder
#1. Angela Merkel
Angela publică pe pagina ei de Facebook, lucrurile care le face, unde se duce, și ceea ce urmează a fi decis, astfel fanii ei îi pot adresa întrebări, veni cu propuneri. Ba chiar are și un video de la concertul lui Elton John. Intrați și vedeți ce face Angela pe pagina ei.
#2. Hillary Clinton
Hillary a devenit mai receptivă la rețelele de socializare după ce a apărut un meme cu ea cu ochelari negri și scriind sms-uri. A apărut un blog unde mai mulți tineri creativi compuneau texte amuzante. După un timp Hillary i-a invitat pe acei tineri la ea în birou și să compună împreună mesaje sms. Apoi Hillary a apărut și pe Twitter.
#3. Lee Hsien Loong
Lee e prim-ministru în Singapore. El folosește pagina sa de Facebook pentru a vorbi atât despre chestii importante cât și curiozități pe care cetățenii vor să le știe despre prim-ministrul lor. Ce îi place să mănânce, unde să se plimbe sau ce filme să vadă. Astfel cetățenii se simt mai aproape de persoana aleasă de ei. Vedeți cum se descurcă Lee.
#4. Helle Thorning-Schmidt
Helle e prim-ministru în Danemarca, și folosește Facebook-ul pentru a răspunde la întrebări. Face video-uri neoficiale înainte de evenimente pentru a explica ce se va întâmpla și pentru ce se va întâmpla. Urmăriți-o pe Facebook.
#5. Veebikonstaabel Maarja
Poliția din Estonia au creat câteva pagini unde pot răspunde la întrebările cetățenilor. Acestea sunt administrare de cărte femei polițist. Ba mai mult în caz de necesitate poți face o reclamație online. Vedeți și voi pe Veebikonstaabel.
Echipa #diez a făcut o mică cercetare să vadă ce corp politic sau diplomatic folosește eficient rețelele de socializare din Moldova. Deși mai mulți politicieni și partide sunt pe Facebook, cea mai eficientă este pagina Ambasadei SUA în Moldova
Aceasta organizează concursuri cu întrebări despre cultura generală din SUA, felicită Moldova de sărbătorile națională, utilizatorii pot publica întrebări, iar din când în când ambasadorul le răspunde, promovează programele susținute de Ambasadă cât și cei mai buni absolveți ai programelor de schimb în SUA. Interacționați și voi cu pagina: U.S. Embassy Moldova