Am ajuns la al doilea punct din lista celor „10 lucruri pe care să le faci în luna octombrie”. Cunoaşte comunitatea CouchSurfing din experienţele reporterului #diez Nata Andreev.
Experienţa mea din comunitatea CS (CouchSurfing) a început anul trecut. Mi-am creat profilul pe couchsurfing.org, la recomandarea unei bune prietene Polina Ceastuhina, care avea deja mai multă experienţă şi organiza întâlnirile săptămânale ale acestei comunităţi în Chişinău. Până acum am reuşit să găzduiesc cinci surferi şi să stau la unul în timpul călătoriei la Viena.
# INFO: CE ESTE COUCHSURFING?
CouchSurfing este o comunitate globală de 6 milioane de oameni din mai mult de 100.000 de orașe care împărtășesc viața, lumea şi călătoriile lor. CS conectează oamenii într-o rețea globală care doreşte să împărtășească în mod distractiv experienţe unice. CS a început în 2004. Fondatorii proiectului sunt Casey Fenton, Daniel Hoffer, Sebastian Le Tuan și Leonardo Bassani da Silveira.
# SURFER: Natalia Petuhova, Sankt Petersburg, Rusia
Natalia este din Rusia și lucrează pictoriță într-un studiou de artă a unui internat. Și-a făcut profil pe CS atunci când a planificat călătoria în India, la recomandarea prietenilor, care au călătorit de mai multe ori și au preferat o canapea comodă, decât o cameră scumpă de hotel. Deși nu are multă experiență Natalia se arată încântată de această comunitate, deoarece oamenii sunt cei care participă în crearea impresiilor tale despre locul unde călătorești. Acest schimb de experiență între gazdă și surfer, devine uneori mai puternică decât ne putem imagina. Aici trebuie să fiu de acord cu Natalia, deoarece schimbul de povești m-a făcut să vreau să vizitez Sankt-Petersburgul și mai tare. În Chișinău ea s-a aflat pentru două zile și a reușit să meargă la Muzeul de artă și Etnografie, galeria Brâncuși, Art-Labyrinth, parcul din Valea Morilor.
# SURFER: Carlos Gonzales, Paris, Franța
Carlos pe bună dreptate poate fi numit un veteran al CS-ului. Este membrul comunității din 2006 și are mai mult de 150 de feedback-uri pozitive pe profil. Atunci când am acceptat să-l găzduiesc pe Carlos, mi-a părut curios că este un bibliotecar din Franța. Eram interesată să știu cum de aceștia își pot permite să călătorească atât de mult. Răspunsul a fost simplu. Dorința de a călători este mai mare decât orice chestii financiare. Impresiile lui Carlos despre Chișinău au rămas mixte. Venind din Iași vezi drumuri, dealuri și cai, iar când ajungi la Chișinău, bulevarduri largi. Acesta într-adevăr nu se aseamănă cu nimic ce a văzut mai înainte. Curios a fost să vadă atât de multe gherete cu schimb valutar pe aceeași stradă.
# GAZDĂ André Lauer, Viena, Austria
Pe André l-am găsit cu ajutorul unui prieten comun pe facebook (tot un fel de couchsurfing). Din fericire nu a trebuit să-i explic foarte multe, pentru că tânărul cunoştea multe despre România şi era din AIESEC. Călătoria mea în Viena a devenit mult mai uşoară, din momentul în care am ştiut că nu trebuie să-mi mai bat capul de unde voi sta şi cum asta se va răsfrânge asupra bugetului meu. Cu André am ieşit împreună la o petrecere într-un pub vienez şi la o plimbare nocturnă prin oraş. Asta este cea mai minunată parte! Atunci când ştii că vei putea descoperi o destinaţie, nu doar din punct de vedere turistic, dar direct de la prima sursă-oamenii care trăiesc acolo.
Cel mai important este să nu uitaţi că noi vrem să vedem cum şi voi trimiteţi scrisori în luna octombrie! Cele mai creative postări vor fi premiate! Tot ce trebuie să faceți este să prindeți momentul când apare articolul pe facebook despre un anumit punct de pe listă. După care postaţi un comentariu cu o poză/video+mesaj sau trimiteţi totul pe adresa de email:[email protected]. Cadourile vor fi pe măsură!
”10 lucruri pe care să le faci în luna octombrie” – un proiect care îți propune ca împreună cu echipa #diez să aduni în această lună cât mai multe amintiri frumoase, fie că mergi să o vezi pe bunica sau îi trimiți o scrisoare unui prieten. Respectiv, pe parcursul întregii luni, vom căuta și noi să îndeplinim fiecare punct din listă, așa că obișnuiți-vă cu ideea că vom umple feed-ul cu poze personale.