Anterior, am scris despre Elena Scutaru – o tânără ambițioasă, care speră să schimbe măcar un pic lucrurile spre bine în Moldova.
Ea este inițiatoarea „Organizaţiei pentru Dezvoltare Economică şi Socială a Comunităţii prin Implicarea Femeilor “MARA” în cadrul căruia vrea să dea viață unui proiect social care are menirea să ofere oportunități de angajare femeilor din mediu rural prin crearea unui atelier care va realiza haine împletite.
Inițial, organizația și-a stabilit scopul să strângă prin intermediul unei platforme on-line suma necesară pentru a începe lucrul. Cu această ocazie, tânăra a organizat săptămâna trecută un eveniment care a avut ca scop colectarea fondurilor necesare pentru echiparea atelierului cu mașini de împletit.
De atmosfera petrecerii au fost răspunzători Cristian Ciobanu, care a oferit celor prezenți un număr de stand-up comedy, un scurt metraj din partea lui Pavel Brăila, un concert acustic din partea formației FurioSnails, iar Abayomi Ogundipe a oferit tuturor petrecăreților niște beat-uri africane. La eveniment au participat în jur de 200 persoane. „Pe mulţi îi cunoșteam, pe unii nu, însă atmosfera familială ne-a făcut pe toţi prieteni, cu un scop comun, și asta e cel mai important. Am strâns în jur de 30 000 lei, bani nu doar din vânzarea biletelor, dar şi a contribuției a două companii, Magenta și Torrents.md, cărora le mulțumim enorm”, ne-a spus tânăra antreprenoare.
„Eu sunt extrem de mulțumită de rezultat, sau de rezultate mai bine spus. Rezultatul financiar, chiar dacă nu este cel planificat, e unul suficient de a începe activitatea, doar că vor fi mai puține femei implicate inițial. Dar ulterior, sperăm să fie un profit destul pentru a ne extinde. Un rezultat şi mai important este câștigarea susținerii oamenilor săritori la nevoie. Deasemenea, am reușit, cred eu, să promovăm antreprenoriatul social în Moldova, care ar putea fi o soluție profitabilă la multe probleme pe care le întâmpinăm. Noi sperăm că am dat un exemplu pentru alte inițiative similare şi mai ales celor care au idei, însă nu au o bază financiară, ca şi proiectul nostru”.
Atelierul de lucrul va fi la Scoreni, satul bunicii Elenei, satul care a născut această idee. Anterior, tânăra și-a planificat să implice cinci femei în proiectul său antreprenorial. „Cumpărarea echipamentului şi a materiei prime pentru a începe activitatea vor fi primele acțiuni. Acum încercăm să calculăm câte femei pot fi implicate, reieșind din suma pe care o avem, luând în considerație şi salariile acestora pe câteva luni, până devenim sustenabili financiar”.
Pentru mai multe detalii dar și evoluția proiectului urmăriți pagina de Facebook Mara Woman.
Mai jos sunt pozele de eveniment:
Photo Credit: Studio With Love