Estonia va investi în dezvoltarea regională a Moldovei

IMG_4460
Foto: Marcel Răducan, Siim Kiisler în cadrul întrevederii la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcției, 1 octombrie 2013. PC: mdrc.gov.md

Începând cu anul 2014, Estonia va finanţa proiecte de dezvoltare regională în RM, stabilind împreună cu țara noastră prioritățile proiectelor de dezvoltare.

Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, şi Siim Kiisler, ministrul Dezvoltării Regionale din Estonia, au stabilit pe data de 1 octombrie priorităţile proiectelor de dezvoltare regională care vor fi implementate în comun.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcției anunță și faptul că oficialii au discutat despre Regiunile de Dezvoltare din Republica Moldova, rolul şi specificul activităţii Agenţiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru şi Sud. Discuţiile au fost axate pe procesul de implementare a proiectelor, precum şi pe procedura de obţinere a mijloacelor financiare din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Ministrul Marcel Răducan a apreciat implicarea Estoniei. La rândul său, Siim Kiisler, ministrul Dezvoltării Regionale din Estonia, a exprimat disponibilitatea de a sprijini Moldova în atragerea şi asimilarea fondurilor UE, inclusiv prin consolidarea capacităţilor instituţionale şi dezvoltarea pieţei locale a muncii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente