Domnica Cemortan îşi doreşte o carieră în politica moldovenească şi chiar în mass media din România.
Declarația a fost făcuta în cadrul unui interviu pentru Prime.
După ce anterior a spus că presă i-a distrus viața acum este gata să activeze și ea în acest domeniu. „Sunt în colaborare cu o televiziune din România pentru a deveni moderatoare unei emisiuni. Nu o să acționez precum o fac mulți alți jurnaliști. Discovery Channel m-au contactat pentru o colaborare, pentru a da detalii despre fiecare ofițer de pe Costa Concordia. În fiecare săptămână sunt contactată de foarte mulți jurnaliști și publicații”, a declarat Domnica Cemortan.
Domnica a mai declarat, în cadrul interviului, că ar putea intra și în politică. „Am discutat cu președintele unui partid politic și a rămas să ne vedem pentru a mai vorbi”, întrebată despre ce partid merge vorba, Domnica a refuzat să ofere detalii.
În cadrul conferinței susținute săptămâna trecută la Chișinău tânăra a menționat despre o carte care va fi publicată după finalizarea procesului din Italia și care va conține „detalii apetisante”. „Vreau să fac o carte mică de buzunar în care să nu intre informație inutilă, are să fie un memoriu mic. Ea are deja titlul și coperta gata. Totul deja este organizat și va fi tradusă în câteva limbi.
Astăzi, 23 septembrie, în Italia va fi reluat procesul privind naufragiul pachebotului de lux Costa Concordia din ianuarie 2012. Anterior cinci dintre persoanele acuzate în proces au fost condamnate de tribunal la pedepse de la un an şi șase luni la doi ani şi zece luni de închisoare.
Domnica Cemortan este martor principal în procesul din Italia privind naufragiul navei. Tânăra care ocupa postul de „ambasadoare a limbii ruse” pe vasul italian era răspunzătoare de contactul dintre pasagerii ruși și compania.
Vasul de croazieră Costa Concordia a eșuat în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2012 în Marea Tireniană. La bord se aflau mai mult de 4.200 de persoane, printre care 7 cetățeni ai R. Moldova şi o minoră de 14 ani care din fericire nu au avut de suferit. În urma scufundării navei, 32 de persoane şi-au pierdut viața.