România aproape de calificarea la Campionatul Mondial din 2014

bucurie_tricolori_thumb_630_380
Foto: Bucuria enormă a tricolorilor se observa la fiecare celebrare a golurilor.

Naționala României au obținut ieri o victorie frumoasă în fața Ungariei, impunându-se cu scorul de 3-0, mărindu-și astfel șansele de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia din 2014.

Tot aseară Moldova a suferit încă un eșec în fața Angliei. Chiar dacă stadionul Wembley a fost renovat de când moldovenii au jucat acolo ultima dată, s-a înregistrat același scor rușinos de 4 la 0.

Scorul a fost deschis în minutul 12′ de către mijlocașul echipei Liverpool, Steven Gerrard. Asediul la poarta Moldovei a continuat și deja la pauză tabela de marcaj indica 3-0. În minutul 26′ s-a remarcat Ricky Lambert, iar în prelungirile primei reprize Danny Welbeck a împins balonul în poarta goală.
În scurt timp după pauză același Welbeck și-a trecut în cont dubla, după care englezii s-au jucat cu ocaziile tot restul partidei. Astfel Anglia a devenit lidera Grupei H, dar șanse la calificare le mai are Muntenegru, Ucraina, care în orașul Liov a zdrobit San-Marino cu un rezultat uriaș de 9 la 0, și mai puțin Polonia.

Grupa H
Clasamentul detaliat al grupei din care face parte selecționata noastră.

Emoții complet diferite a oferit România suporterilor săi. Naționala condusă de Victor Pițurcă a reușit să-i zdrobească pe rivalii unguri la scor de neprezentare. Stelistul Mihai Pintilii a reușit o adevărată bijuterie în poarta lui Ádám Bogdán. Și celelalte două goluri înscrise de Ciprian Marica și Cristi Tănase au fost la nivel. Vizionați-le în rezumatul de mai jos:

Grupa D
În Grupa D olandezii încă nu a suferit nici o înfrângere. Bătălia se duce pentru poziția secundă.

Alte rezultate înregistrate aseară din cadrul calificărilor pentru CM 2014:

Polonia 1 – 1 Muntenegru
Finlanda 0 – 2 Spania
Serbia 1 – 1 Croația
Macedonia 2 – 1 Țara Galilor
Scoția 0 – 2 Belgia
Italia 1 – 0 Bulgaria
Germania 3 – 0 Austria
Turcia 5 – 0 Andora
Estonia 2 – 2 Olanda
Elveția 4 – 4 Islanda
Rusia 4 – 1 Luxemburg
Irlanda de Nord 2 – 4 Portugalia
Ghana 2 – 1 Zambia

Curios a fost meciul dintre Elveția și Islanda, în minutul 54′, elvețienii conduceau cu scorul de 4-1, însă pe final islandezii au reușit minunea, marcând 3 goluri și egalând scorul.

Până în acest moment, doar Japonia, Australia, Iran şi Coreea de Sud s-au calificat din preliminarii la CM 2014. Brazilia şi-a câştigat dreptul de a participa fiind ţară organizatoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente