În 5 școli transnistrene nu va mai suna clopoțelul

DSC1394
Foto: Se închid o sută de clase în regiunea transnistreană. PC: jurnal.md

Mai mult de o sută de clase din 5 școli nu își vor mai deschide ușile pentru elevi pe 1 septembrie 2013. Acesta este rezultatul procesului de optimizare în regiunea transnistreană.

Potrivit Agenţiei „Novîi Region”, decizia de optimizare a instituţiilor de învăţământ din regiune a fost luată la începutul anului curent, în contextul micşorării numărului de copii în clase erau şi necesităţii de a micşora cheltuielile din buget prin închiderea şcolilor ineficiente.

Actualmente, densitatea elevilor într-o clasă în şcolile din Tiraspol a ajuns la 26 copii. În câteva şcoli, inclusiv din oraşul Bender, nu se vor forma clase de a 10-a şi a 11-a. Cele mai multe clase dizolvate au fost în Tiraspol – 20, şi în Bender – 19 clase. În noul an de studii în şcolile din regiunea transnistreană s-au înscris suplimentar la cei din anii precedenţi încă aproape 700 copii.

Administraţia din regiune anunţă că în localităţile în care există câte o singură şcoală acestea nu vor vi închise, chiar dacă numărul elevilor este mic. În acelaşi timp, se anunţă continuarea procesului de optimizare în anul viitor.

Sursa: IPN

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente